Negocieri Ucraina și Rusia, la graniţa cu Belarus: Zelensky a dezvăluit ce s-a convenit în timpul discuțiilor (video)

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Prima rundă de negocieri între Ucraina și Rusia s-a încheiat. Președintele Volodimir Zelensky a dezvăluit ce s-a convenit în timpul discuțiilor cu Rusia.

Discuţiile dintre oficialii ruşi şi ucraineni, la graniţa cu Belarus, s-au încheiat. Prima rundă de discuții între Ucraina și Rusia s-a încheiat, discuțiile au durat aproximativ șase ore.

Părțile au convenit asupra următoarei runde de negocieri, a declarat Mihail Podolyak, consilier al șefului biroului președintelui Vladimir Zelenski.

Potrivit acestuia, "părțile au identificat o serie de subiecte prioritare asupra cărora s-au conturat anumite decizii".

Zelensky a dezvăluit ce s-a convenit în timpul discuțiilor cu Rusia

 

Rusia şi Ucraina au discutat despre posibilitatea de a organiza o a doua rundă de discuţii în viitorul apropiat, a declarat consilierul şefului biroului preşedintelui ucrainean Podoliak.

Vezi și: Zelensky a semnat candidatura Ucrainei pentru aderarea la UE: "Moment istoric"

Participanții la negocieri se întorc în capitalele lor pentru a discuta rezultatele discuțiilor. Rusia şi Ucraina la discuţii au identificat o serie de subiecte asupra cărora au fost conturate soluţii, a spus delegaţia ucraineană.

În cadrul celei de-a doua runde de negocieri dintre Federaţia Rusă şi Ucraina, subiectele conturate vor primi o practică specifică de dezvoltare, a spus consilierul şefului biroului lui Zelensky. Următoarea rundă de discuţii dintre Rusia şi Ucraina va avea loc la graniţa polono-belarusă, a spus Medinsky.

Unul dintre membrii delegaţiei ucrainene Podolyak vorbeşte despre rezultatele negocierilor de astăzi: „Ucraina şi Federaţia Rusă au terminat prima rundă a negocierilor. Principala discuţie a fost despre încetarea focurilor pe teritoriul Ucrainei şi a desfăşurării luptelor. Mai mult, s-a stabilit prioritatea temelor care au nevoie deja de o implementare din punct de vedere logistic, astea vor merge la consultări în capitalele lor. Şi pe lângă asta s-a stabilit a doua rundă a negocierilor, în cel mai scurt timp, acolo unde aceste subiecte vor primi un plan concret de punere în practică”. 

Negocieri Rusia - Ucraina la granița cu Belarus

 

Vă reamintim că, la 28 februarie, o delegație ucraineană a sosit în zona frontierei belaruso-ucrainene pentru a participa la discuțiile cu reprezentanții Rusiei. 

Din delegația ucraineană au făcut parte șeful fracțiunii "Slujitorul Poporului", David Arahamia, ministrul ucrainean al apărării Oleksiy Reznikov, Mykhaylo Podolyak, șeful delegației ucrainene la TCG privind Donbas, Andrey Kostin, deputatul Rustem Umerov și viceministrul ucrainean de externe Mykola Tochitsky.

Problema cheie a negocierilor a fost încetarea imediată a focului și retragerea trupelor de pe teritoriul ucrainean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel