"Nebulizatorul 3D", soluția românească pentru dezinfectarea spitalelor

Liviu Ludovic |
Data publicării:

O firmă românească produce aparate care ar putea dezinfecta sălile spitalelor şi elimina virusul COVID-19. Aparatele sunt folosite deja în fabrici, în aeronave, în metrou şi în mijloacele de transport în comun. Compania a produs deja 150 de aparate, dar poate creşte producția, în funcție de cerere.

"Nebulizatorul 3D" este un aparat de igienizare care poate elimina de pe suprafeţe şi din aer bacteriile şi virusurile. Aparatul este folosit în sălile de operaţie din spitale.

„Procedura nu e inventată de mine. In sălile de operaţie, de vreo 30 de ani, se fac prin nebulizare volumetrică. Utilizăm nişte nebulizatoare care până acum vreo cinci ani erau din import...Am început noi să le producem aici şi am apărut şi noi pe piaţă. Dar sistemul ăsta de nebulizare volumetrică practic îţi tratează întreaga volumetrie a camerei şi automat îţi face un spaţiu sigur", a spus Daniel Beiu, inventatorul „Nebulizatorului 3D".

Având în vedere criza de echipamente medicale din spitalele din România, producătorul local de nebulizatoare este nedumerit şi nu înţelege de ce autorităţile nu apelează la soluţii româneşti.

„Un nebulizator de acest gen de viteză mare pe care l-am făcut noi într-adevăr poate deservi un spital mediu spre mare. Unul singur. Noi am reuşit performanţa să facem o sală de operaţie în 4 minute jumătate. Noi avem probleme în momentul de faţă cu eliminarea de la purtător, de la corpul uman, aici nu există soluţie, dar pe suprafeţe orice bacterie ia naştere - şi mâine dacă apare COVID-22, o altă tulpină, orice bacterie care apare pe Pământul ăsta este anaerobă sau semianaerobă", mai spune Daniel Beiu.

Compania a produs până în prezent 150 de nebulizatoare 3D. Aproximativ 100 sunt folosite deja de companii aeriene, autobuze, metrou, unele spitale sau de fabrici din industria alimentară, transmite Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel