Muzeul Ororilor Comunismului, înființat la Palatul Parlamentului

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
senatul romaniei
senatul romaniei

Camera Deputaților a votat legea privind înfiinţarea Muzeului Ororilor Comunismului în România. Muzeul urmează să aibă sediul într-un spațiu „adecvat” din Palatul Parlamentului.

Proiectul a fost votat de 276 de parlamentari.

Muzeul va prezenta crimele, abuzurile şi torturile trăite de poporul român în perioada 1945 - 1989.

„Muzeul are ca obiectiv prezentarea realităţilor vieţii social – economice şi culturale din România în perioada 1945-1989, cu scopul informării corecte a publicului asupra abuzurilor, crimelor, torturilor asupra oponenţilor regimului comunist. Muzeul are ca scop colectarea, studierea, colecţionarea, conservarea, etalarea şi punerea în valoare a pieselor ce alcătuiesc patrimoniul muzeului. Patrimoniul Muzeului se contituie din colecţii de piese şi documente realizate în colaborare cu Institutul de Studiere a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, precum şi în colaborare cu alte instituţii publice, din piese provenind din transferuri, donaţii şi achiziţii, conform legii”, prevede legea.

Au fost și parlamentari care au considerat inoportună votarea acestui proiect. Printre aceștia și Nicolae Bacalbaşa care a spus că votul este „un moment de imensă făţărnicie, în momentul în care procurorul general, unealta prin care se făceau crime în ultima parte a comunismului, a fost protejat de cel care se numeşte şeful statului pentru a nu fi demis imediat”. 

”Ar trebui să ne plesnească obrazul de ruşine. Titlul este absolut nefericit, de Walt Disney”, a mai spus Bacalbaşa.

Deși au trecut 30 de ani de la căderea comunismului, nu există un muzeu în România care să conțină dovezi aale ororilor de dinainte de 1989.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel