MUTAREA AMBASADEI. Viorica Dăncilă nu se DEZICE. Ce decizie ar lua dacă ar fi preşedinte

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Viorica Dăncilă nu renunţă la dorinţa lui Liviu Dragnea de a muta aambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim, susţinând în continuare că dacă partenerul nostru, SUA, a făcut acest lucru, ar putea şi ţara noastră să urmeze exemplul, asta deşi niciun alt stat membru UE nu a luat o astfel de poziţie.

"Am spus că sunt de acord cu mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim, în concordanță cu legislația internațională. Voi face o analiză legat de această mutare, dar eu cred că atâtat timp cât SUA a mutat ambasada, cred că și noi putem să avem aceeași inițiativă și să mutăm ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim. Cred că fiecare stat are această opțiune de a își muta Capitala. Nu o să încalc nicio prevedere legală, da, îmi mențin aceeași abordare", a spus Viorica Dăncilă. 

Întrebată dacă în calitatea de președinte al României ar aproba mutarea ambasadei României la Ierusalim, Viorica Dăncilă a răspuns:

"Voi cere din nou opiniile instituțiilor abilitate. Nu o să încalc nicio prevedere legală și voi respecta legea privind această măsură", a mai declarat Vioria Dăncilă, la conferinţa cu jurnaliştii, de la Palatul Parlamentului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel