MUTAREA AMBASADEI. Viorica Dăncilă nu se DEZICE. Ce decizie ar lua dacă ar fi preşedinte

Andreea Cosma / 19 noi 2019, 18:54 Salveaza PDF Comentarii

Viorica Dăncilă nu renunţă la dorinţa lui Liviu Dragnea de a muta aambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim, susţinând în continuare că dacă partenerul nostru, SUA, a făcut acest lucru, ar putea şi ţara noastră să urmeze exemplul, asta deşi niciun alt stat membru UE nu a luat o astfel de poziţie.

"Am spus că sunt de acord cu mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim, în concordanță cu legislația internațională. Voi face o analiză legat de această mutare, dar eu cred că atâtat timp cât SUA a mutat ambasada, cred că și noi putem să avem aceeași inițiativă și să mutăm ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim. Cred că fiecare stat are această opțiune de a își muta Capitala. Nu o să încalc nicio prevedere legală, da, îmi mențin aceeași abordare", a spus Viorica Dăncilă. 

Întrebată dacă în calitatea de președinte al României ar aproba mutarea ambasadei României la Ierusalim, Viorica Dăncilă a răspuns:

"Voi cere din nou opiniile instituțiilor abilitate. Nu o să încalc nicio prevedere legală și voi respecta legea privind această măsură", a mai declarat Vioria Dăncilă, la conferinţa cu jurnaliştii, de la Palatul Parlamentului.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

14 dec 2019, 09:16 in Editorial
Tupeul lui Adrian Năstase

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.27