Mureşan CONFIRMĂ: Rovana Plumb va fi AUDIATĂ în PE. Declaraţia sa de avere, la CONTROL

Andreea Cosma / 20 sep 2019, 11:33 Salveaza PDF Comentarii

Europarlamentarul PNL Sigfried Mureşan precizează vineri, pe Facebook, că audierea Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european va avea loc pe 2 octombrie, simultan cu candidatul belgian acuzat de spălare de bani şi înaintea celui francez, acuzat de fraudă cu fonduri europene.

"Ieri Parlamentul European a stabilit data audierii Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european. Aceasta va fi audiată miercuri, 2 octombrie, ora 10.00 (ora României) în același timp cu candidatul belgian, Didier Reynders (RENEW), acuzat de spălare de bani, și chiar înaintea candidatei franceze, Sylvie Goulard (RENEW), acuzată de fraudă cu fonduri europene", scrie, pe Facebook, Siegfried Mureșan.

Rovana Plumb, propusă comisar european pentru portofoliul Transporturi, urmează să fie audiată într-o ședință comună a comisia de transporturi și de mediu ale Parlamentului European, potrivit programului oficial afișat pe site-ul instituției. Audierea tuturor comisarilor propuși va avea loc în intervalul 30 septembrie - 8 octombrie, potrivit sursei citate.

Pe lângă aceste audieri, Conferința Președinților va avea un schimb de opinii cu cei trei vicepreședinți executivi, la scurt timp după încheierea audierilor. Audierile vor fi urmate de întâlniri în care președintele comisiei respective și coordonatorii diferitelor comisii vor evalua prestația comisarilor desemnați.

Pe 15 octombrie, Conferința Președinților de Comisii va evalua rezultatul audierilor și va înainta concluziile Conferinței Președinților. Cea din urmă va face o evaluare finală și va decide dacă să închidă sesiunea audierilor, la întâlnirea din 17 octombrie, conform unui comunicat de presă al Parlamentului European.

Votul în plenul PE va fi dat pe data de 23 octombrie.

Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a decis să trimită o scrisoare Rovanei Plumb, propusă comisar european, în care îi cere lămuriri despre un împrumut de 800.000 euro și acțiuni la o companie, care nu ar figura în declarația de avere depusă la Bruxelles, arată un document obținut de Mediafax.

„Plumb: Probleme au fost ridicate cu privire la un credit de 800.000 euro despre care a relatat presa, însă care nu a fost menționat în declarația de avere, anumite acțiuni la o companie (Grupul verzilor) și cazul de corupție în care a fost implicată în 2017 (PPE). A fost decis că: îngrijorările cu privire la cazurile de corupție sunt în afara competenței JURI și ar trebui ridicate în timpul audierilor; informații suplimentare vor fi cerute despre împrumut și acțiuni”, se arată în decizia din ședința de joi a Comisiei pentru Afaceri Judiciare (JURI) a PE, obținută de Mediafax.

„Decizii finale: Informații suplimentare vor fi cerute printr-o scrisoare următorilor comisari: Borrell, Jourova, Hahn, Ferreira, Wojciechowski, Kyriakides, Reynders, Plumb, Goulard and Sinkevicius”, potrivit sursei citate.

Potrivit declarației de avere depuse în data de 25 iunie 2019 la Camera Deputaților, Rovana Plumb ar avea un împrumut la BRD făcut în anul 2007, în valoare de 800.000 euro, cu scandență în 2030. De asemenea, Plumb mai are un împrumut făcut în acest an, în valoare de 800.000 lei, cu scadență în 2021.

La categoria „plasamente, investiții directe și împrumuturi acordate” apare suma de 800.000 lei, sumă plătită conform Legii 334/2006. Beneficiarul a fost „mandatar financiar PSD pentru campania europarlamentare 2019”, potrivit declarației de avere care apare pe site-ul Camerei Deputaților.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy