Mureșan, prima reacție după VICTORIA lui Kovesi: "A câștigat DREPTATEA și JUSTIȚIA"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a declarat, joi, că Laura Codruța Kovesi a obținut în COREPER 17 voturi pentru desemnarea sa în funcția de procuror șef european, din totalul celor 22 de voturi exprimare. Liberalul a susținut că "a câștigat dreptatea și justiția". 

"Laura-Codruța Kövesi a câștigat acum în mod categoric votul pentru poziția de procuror-șef european în Consiliul Uniunii Europene. Candidata noastră a obținut 17 voturi din 22 de voturi exprimate. Este o victorie categorică. A câștigat dreptatea. A câștigat justiția. A câștigat România oamenilor cinstiți. Felicitări, Laura-Codruța Kövesi!", a scris Siegfried Mureșan, pe Facebook.

Și prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan a felicitat-o pe Laura Codruța Kovesi, susținând că fosta șefă DNA va reprezenta țara cu demnitate și profesionalism.

„Victorie imensă pentru PNL și Președintele Klaus Iohannis care au susținut candidatura Laurei Codruța Kovesi pentru postul de Procuror șef european! Bunul simț, profesionalismul și apărarea valorilor democratice au contat pentru toți partenerii europeni care și-au dat astăzi votul pentru candidatul român. Au avut drept argument semnalul puternic transmis de peste 6,5 milioane de români care au ales același drum la Referendumul din 26 mai. Este o recunoaștere a direcției pro-europene și a capacității românilor de a apăra valorile statului de drept. Doar așa putem demonstra că România nu înseamnă doar PSD și lupta lor cu justiția. Viorica Dăncilă a rămas în offside când a dat mandat împotriva României și a demonstrat că singurul ei crez politic este lupta împotriva justiției și a românilor cinstiți Felicitări, Laurei Codruța Kovesi! Am încredere că ne va reprezenta țara cu demnitate și profesionalism din poziția câștigată astăzi!", a scris Turcan, pe Facebook.

Ambasadorii statelor membre ale UE au votat, joi, pentru desemnarea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european.

Ambasadorii statelor membre ale UE au luat decizia, joi, prin vot secrete pe buletine, au precizat sursele europene citate, potrivit Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel