Mugur Isărescu, susținut de PSD-ALDE pentru prelungirea mandatului

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Ministrul Economiei, Nicolae Bădălău, a anunţat, vineri, după şedinţa Comitetului Executiv al PSD, că s-a decis susţinerea lui Mugur Isărescu pentru un nou mandat de guvernator al Băncii Naţionale a României.

"Nu a fost nimic tensionat, decât că este normal ca în partid să se discute aceste subiecte. Propunerea noastră este să-l susţinem pe domnul Isărescu", a declarat Nicolae Bădălău, după şedinţa CEx a PSD, fiind întrebat dacă a fost tranşată decizia privind noua conducere a BNR.

Ulterior, preşedintele PSD Vrancea Marian Oprişan a declarat că Mugur Isărescu ar trebui să vină să spună, într-o dezbatere publică, ce ştie să facă pentru România şi sistemul bancar, din poziţia de guvernator al BNR.

„Cred că domnul guvernator Mugur Isărescu ar trebui să spună într-o dezbatere publică ce ştie să facă pentru România şi sistemul bancar românesc ca guvernator. Eu nu discut competenţa dlui Isărescu aici. Eu cred că domnia sa, care este un profesionist, ar trebui să explice mai detaliat ce vrea să facă în fruntea BNR pentru România", a afirmat Marian Oprişan, la finalul CEx al PSD de vineri.

Şerban Nicolae a declarat, miercuri, că niciun senator PSD nu şi-a arătat sprijinul pentru candidatura lui Mugur Isărescu privind funcţia de guvernator BNR. Cu privire la anunţul lui Călin Popescu Tăriceanu de susţinere a lui Isărescu, senatorul a spus că acesta nu face parte din PSD.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că în urma discuţiilor cu preşedintele interimar al PSD Viorica Dăncilă, coaliţia PSD-ALDE îl va susţine pe guvernatorul BNR Mugur Isărescu pentru un nou mandat. În noul Consiliul de Administraţie, PSD va face patru numiri, ALDE una, PNL două, iar USR una, conform mediaffax.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel