Monica Anisie: Universitățile își rezervă dreptul de a suspenda cursurile

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Decizia de suspendare a cursurilor aparține fiecărei universități în parte, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie. 

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a declarat astăzi că decizia suspendării cursurilor în instituţiile de învăţământ superior se ia de către universităţi, în baza autonomiei universitare.

"În ceea ce priveşte învăţământul universitar, după cum bine cunoaşteţi, este vorba despre autonomie universitară. Am transmis deja către universităţi o notă prin care le-am solicitat să anunţe Ministerul Educaţiei şi Cercetării în momentul în care iau decizia suspendării cursurilor în cadrul Senatului universităţilor. Fiind vorba despre autonomie universitară, decizia se ia de către universitate", a spus reprezentanta MEC într-o conferinţă de presă susţinută după şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

Referitor la clasa pregătitoare, Monica Anisie a spus că înscrierile în învăţământul primar continuă, acestea putându-se face online.

"Vom lua măsurile în aşa fel încât dacă este necesar vom prelungi calendarul", a arătat ministrul.

 

Recuperarea cursurilor se va face după stabilizarea situației

 

Întrebată de ce s-a decis suspendarea cursurilor în învăţământul preuniversitar începând de miercuri, Anisie a spus că s-a luat această hotărâre pentru a lăsa posibilitatea părinţilor de a găsi soluţii să-i ţină pe copii acasă.

"Comitetul a luat această decizie, nu MEC, să facem această precizare că nu MEC putea să ia decizia suspendării cursurilor, ci numai Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi s-a luat această hotărâre pentru a lăsa posibilitatea părinţilor de a găsi soluţii pentru a ţine elevii acasă, copiii să rămână acasă cu membrii familiei sau alte soluţii. Nu puteam să luăm decizia de astăzi pe mâine şi să lăsăm o posibilitate părinţilor de găsi soluţii să nu rămână copiii singuri acasă", a susţinut Monica Anisie.

Ea a spus că recuperarea cursurilor va fi hotărâtă de-abia după ce se va vedea evoluţia situaţiei.

Potrivit ministrului, la MEC luni s-a constituit un grup de lucru care a analizat posibilitatea desfăşurării cursurilor şi online, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel