Moise Guran SESIZEAZĂ Parchetul: "A MINȚIT"

Narcis Popa |
Data publicării:

Moise Guran îl acuză pe Eugen Teodorovici că ar fi mințit în privința excedentului bugetar și spune că că sesizează Parchetul în acest sens. 

"Sesizez pe această cale Parchetul General de pe lângă Înalta Curte, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de "prezentare cu rea-credință de date inexacte Parlamentului" prevăzută la art. 8, al b) din Legea 115/1999 și pedepsită cu închisoarea de la 2 la 12 ani.

Ministrul de Finanțe răspândește în spațiul public o minciună care, dincolo de scopul electoralist evident, pune în pericol interesele statului român, periclitând (din nou) capacitatea acestuia de a plăti pensiile din Pilonul I.

Pe data de 8 februarie 2019, cunoscând problemele și mistificarea execuției Bugetului Asigurărilor de Stat pe anul 2018, ministrul Finanțelor Eugen Orlando Teodorovici își supralicitează propriile minciuni și anunță un excedent programat de 2,9 miliarde de lei (+0,2% din PIB). Desigur, o astfel de situație nici n-ar putea explica amânarea creșterii pensiilor de la 1 ianuarie la 1 septembrie 2019, dar, așa cum arată de data aceasta Consiliul Fiscal (la pagina 6 din raport, click pe poză) totul se bazează pe o supraevaluare a veniturilor din contribuții și impozit pe venit de 3,5 miliarde de lei," scrie Moise Guran pe Moise.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel