Moise Guran: Asta e de fapt pastila OTRĂVITĂ. E ca bomba NUCLEARĂ

Narcis Popa |
Data publicării:

Moise Guran spune că decizia de ieri luată de Curtea Constituțională care anulează practic o întrebare din referendumul propus de Klaus Iohannis este precum o bomba nucleară, adică pagubele ajung să fie mai mari în timp, după momentul exploziei. El spune că pastila otrăvită este de fapt subminarea voinței populației, care pe termen lung lumea va avea ca efecit pierderea interesului de a mai ieși la vot. 

"Poate că mulți suntem nemulțumiți de Iohannis, de întrebările de la referendum, de, de, de... Dar nu uitați: Subminarea voinței suverane exprimată la un referendum (și se întâmplă a doua oară în zece ani) are efecte pe termen foarte lung asupra democrației - lumea își pierde interesul să voteze, apar radicali-extremiști, ideea de democrație, în general, apare ca o idee proastă, nefuncțională, obosită. 

Aceasta este pastila cu adevărat otrăvită din decizia CCR de ieri, iar nu dacă scriem sau nu în Constituție că nu pot fi amnistiate faptele de corupție. Este precum bomba nucleară - pagubele sunt mult mai mari în timp decât în momentul exploziei, iar cauza decesului victimelor devine peste timp tot mai neclară. 

Cine mai corelează apariția fenomenului (iliberal) Dragnea în 2016 cu ignorarea efectelor referendumului din 2009? Și totuși, după ignorarea acelui referendum participarea la vot a scăzut treptat, până a permis ascensiunea la putere a micului dictator cu doar 3,2 milioane de voturi, în 2016.
De aceea zic... Când vă avântați să comentați mai mult sau mai puțin științific, mai mult sau mai puțin politic, decizia CCR și să căutați vinovați, gândiți-vă că ea ar putea avea efecte inclusiv asupra copiilor voștri, pentru că noi acum ne certăm pe cauze, ignorând efectul catastrofal al acestei decizii asupra democrației însăși," este mesajul lui Moise Guran. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel