Trucuri naturale pentru a avea un zâmbet ca în reviste. Totul la tine acasă

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Există o mulțime de modalități pentru albirea dinților. Cu toate acestea, majoritatea produselor folosesc substanțe chimice, ceea ce îi îngrijorează pe mulți oameni. Dacă vă doriți dinți mai albi, evitând substanțele chimice, acum puteți afla câteva metode naturale și sigure.

 

Mulți factori fac ca dinții să devină terni și să își piardă strălucirea. De asemenea, anumite alimente îți pot păta smalțul, care este stratul cel mai exterior al dinților. În plus, acumularea de placă pe dinți poate face ca aceștia să pară galbeni.

Iată câteva moduri simple prin care vă puteți albi dinții în mod natural.

 

1. Clătirea cu ulei 

Acesta este un remediu popular indian tradițional menit să îmbunătățească igiena orală și să elimine toxinele din organism. Practica implică folosirea uleiului pentru clătirea gurii, eliminând astfel bacteriile, care se pot transforma în placă și pot face ca dinții să arate galbeni.

Uleiul de nucă de cocos este o alegere populară, deoarece are un gust plăcut și oferă multe beneficii pentru sănătate.

De asemenea, studiile au arătat că acest obicei zilnic, reduce bacteriile din gură, împreună cu placa bacteriană și gingivita.

Folosiți 1 lingură de ulei de nucă de cocos pentru a vă clăti gura. Uleiul de nucă de cocos este solid la temperatura camerei, așa că este posibil să trebuiască să așteptați câteva secunde pentru ca acesta să se topească.

Spre deosebire de multe alte metode de albire, aceasta nu vă expune dinții la acid sau la alte ingrediente care erodează smalțul.

 

2. Bicarbonatul de sodiu


Bicarbonatul de sodiu are proprietăți naturale de albire, motiv pentru care este un ingredient popular în pastele de dinți din comerț. Este un abraziv ușor care poate ajuta la îndepărtarea petelor de suprafață de pe dinți.

În plus, bicarbonatul de sodiu creează un mediu alcalin în gură, ceea ce împiedică dezvoltarea bacteriilor.

Acesta nu este un remediu care vă va albi dinții peste noapte, dar ar trebui să observați o diferență în aspectul dinților în timp.

Pentru a folosi acest remediu, amestecați 1 linguriță de bicarbonat de sodiu cu 2 lingurițe de apă și spălați-vă pe dinți cu pasta obținută. Puteți face acest lucru de câteva ori pe săptămână.

 

3. Oțet de cidru de mere


Oțetul de cidru de mere este cunoscut ca având multe calități vindecătoare. Acesta este atât de folosit pentru că îndepărtează petele și bacteriile.

Oțetul de cidru de mere conține acid acetic, potasiu, magneziu, probiotice și enzime. Aceștia elimină bacteriile dăunătoare, promovând în același timp creșterea bacteriilor benefice. Deoarece este acid în mod natural, ajută la descompunerea plăcii bacteriene sau a altor substanțe de pe dinți. 

Folosind un deget, frecați oțetul de cidru de mere pe dinți timp de una-două minute, apoi clătiți-vă bine gura cu apă. Cu toate acestea, vă sfătuim să fiți atenți, căci utilizarea repetată a acizilor pe dinți poate fi dăunătoare, așa că întotdeauna clătiți și periați imediat după utilizare.

 

4. Căpșuni și bicarbonat de sodiu


Sursă de vitamina C, căpșuna este de fapt un instrument fantastic și de albire. Căpșunile poartă o enzimă cunoscută sub numele de acid malic, care descompune placa bacteriană.

De ce veți avea nevoie pentru acest remediu
- 1-3 căpșuni 
- 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu -

Cum se prepară:
Amestecați căpșunile și bicarbonatul până se formează consistența unei paste. Folosiți o cantitate generoasă și lăsați să acționeze timp de aproximativ cinci minute. Repetați procesul o dată pe săptămână.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel