Modificare OUG 7. DECIZIE de Ultima oră luată de plenul CSM

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Consiliul Superior al Magistraturii a decis, în ședința de marti, emiterea unui aviz negativ privind proiectul de modificare a OUG 7. Magistratii au luat această decizie în unanimitate.

Principala nemulțumire a magitraților este că proiectul nu prevede abrogarea tuturor punctelor propuse.

"Cu unanimitate, in Comisia 1, s-a hotarat vot negativ cu privire la modificarea OUG 7, avand in vedere ca in propunerile din ultima ordonanta nu s-a tinut seama de propunerile CSM concretizate intr-un mandat dat presedintelui CSM in sensul abrogarii textelor", a spus judecătoarea CSM Mariana Ghena.

Întrebat dacă compromisurile din noua ordonanţă nu au fost suficiente, Procurorul general Augustin Lazăr a declarat că:

"Aici nu ar trebui să discutăm despre compromisuri, ci despre abrogarea integrală a unei ordonanţe vătămătoare pentru justiţia română, precum şi despre asumarea răspunderii în legătură cu o conduită care în niciun caz nu poate fi caracterizată ca fiind de cooperare loială cu instituţiile justiţiei. Din păcate. Am auzit de atâtea ori în spaţiul public discutându-se despre cooperarea loială a instituţiilor statlui român conform exigenţelor Constituţiei României. Din păcate, este o distanţă mare de la discuţie la practică", a precizat Augustin lazăr la ieşirea din sediul CSM.

Amintim că ministrul Justiției Tudorel Toader a propus modificarea unor texte contestate de magistrați, însă una dintre solicitarile importante se referă la activitatea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, considerată de un instrument de presiune.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel