Modificare Lege ANI. Ana Birchall îi cere șefei CSM EXPLICAȚII

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Ministrul Justiției, Ana Birchall, îi cere președintelui CSM, Lia Savonea, să îi comunice „cu celeritate" dacă CSM a primit o sesizare privind modificările propuse legislației ANI și care a fost temeiul legal și regulamentar al inițierii unui astfel de demers. 

Ministrul Justiției, Ana Birchall, i-a transmis o scrisoare președintelui CSM, Lia Savonea, prin care îi cere să îi comunice „cu celeritate" dacă Comisia nr. 1 a CSM sau CSM a primit o sesizare privind demersul legislativ ce vizează modificarea legislației ANI și care a fost temeiul legal al inițierii acestui demers și, mai mult, al trimiterii modificărilor către Senat.

„Urmare comunicatului Consiliului Superior al Magistraturii publicat pe site-ul instituției în data de 03.10.2019 relativ la gravele dezinformări din mass-media pe marginea unei propuneri legislative inițiate de Consiliul Superior al Magistraturii și având în vedere conținutul comunicatului, vă rog să îmi comunicați, cu celeritate, dacă Comisia nr. 1 a CSM, sau CSM, a primit o sesizare cu privire la un demers legislativ vizând modificarea legislației privind organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate și care a fost temeiul legal și regulamentar al inițierii unui astfel de demers, precum și al trimiterii către Comisia Juridică, de disciplină și imunități a Senatului României a propunerilor formulate de CSM. De asemenea, vă rog Doamnă Președinte să îmi transmiteți, în copie, lucrarea Direcției Legislație, Documentare și Contencios prin care au fost centralizate opiniile instanțelor și parchetelor cu privire la propunerile de modificare a legii nr. 176/2010", i-a scris Ana Birchall, Liei Savonea.

Procurorii CSM arată că au solicitat săptămâna trecută Liei Savonea, șefa Consiliului, toată documentația privind propunerea de modificare a legii ANI, inclusiv actele care vizau îngrijorările din spațiul public, însă nu au primit forma care a ajuns la Comisia juridică a Senatului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel