MOȚIUNE DE CENZURĂ: Victor Ponta, replică ACIDĂ pentru Dăncilă: „Dacă te REFUZĂ un bărbat...“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Victor Ponta vorbește de la tribuna Parlamentului în ziua votului moțiunii de cenzură. Atacuri dure la adresa premierului Viorica Dăncilă.

Victor Ponta, liderul Pro România, a vorbit de la tribuna Parlamentului României înainte de votul pentru moțiunea de cenzură. El a trimis săgeți în direcția premierului Victor Dăncilă, pe care a atacat-o fără perdea în discursul său.

„- Ne aflăm azi în fața unei moțiuni foarte ciudate. V-o spune un parlamentar la al patrulea mandat. Dar trebuie să vorbim despre obiectul întâlnirii noastre: ce facem în viitor cu țara. Nu trebuie să vorbim despre chestiuni personale. 

- Doamna Dăncilă este supărată pe mine. Ieri m-au sunat toți consilierii doamnei Dăncilă să ne vedem aseară, să vorbim despre moțiune. Și dacă te superi că te refuză un bărbat, nu e normal să o spuneți la microfon. 

- Tot ne spune doamna Dăncilă despre cum s-au tăiat pensii și salarii. Din câte știu, salariul domniei sale de europarlamentar în 2010 nu i l-a tăiat nimeni. Și din câte știu, în 2012 eu și alți mulți colegi din PSD ne-am luptat aici să schimbăm Guvernul ca să dăm îanpoi acele pensii și salarii. Doamna Dăncilă vorbește ceva despre care nu știe. Este deja ceva tautologic acest lucru. Am folosit termenul să vă dau de lucru acum, să căutați pe Google.

- Este o moțiune exrem de ciudată pentru că, teoretic, o moțiune dă jos un Guvern. Noi nu mai avem Guvern. Știm acest lucru. Nu doar că nu avem ministru de Interne, la Educație, la Mediu, la Energie.

- Vorbim despre un Guvern care nu mai există. Orice ați face azi, mâine oricum își încetează activitatea. Eu zic să încetăm de azi. Boală lungă, moarte sigură. 

 - Din nou doamna Dăncilă vorbește despre ceva ce nu știe, dar dumneavoastră, cei de la PSD, știți: în noiembrie 2015 pentru că nu ne-am ținut de guvernare, ați stat un an în Opoziție și am câștigat alegerile. Acum mai stați o zi, o săptămână, o lună la guvernare ca să pierdeți următoarele zece runde de alegeri. Cred că este o strategie total greșită. 

- Doamna Dăncilă mi-a zis mie personal cum până pe 1 septemrbie vine în Parlament cu un Guvern restructurat. E adevărat, nu mi-a zis în care an. Că atunci când vorbești cu doamna Dăncilă, cifrele cunt o problemă.

- Le-a spus colegilor de la PSD că sigur nu pleacă ALDE și că Tăriceanu rămâne alături de ei. Azi am aflat că domnul Tăriceanu este un om foarte rău. Călin, sunt de acord, dar ție îți spunea că ești foarte bun. Probabil că ai refuzat și tu, aseară, invitația la cină de la aceleași persoane.

- Nu înseamnă că dacă azi nu trece moțiunea o să avem Guvern. Nu, nu o să avem guvern și o să fim exact ca în 2009, când nu am avut Guvern ci alegeri prezidențiale, și în 2010 am ajuns în criză, s-au  tăiat pensii și salarii. Ale noastre, din România, nu ale doamnei Dăncilă de la Bruxelles, ei i-a mers bine. 

- Moțiunea este extrem de ciudată. Nu am auzit nicidoată de când fac politică ca un premier să sune personal 100 de parlamentari să le spună la toți că vor fi miniștri. Dacă nu trece moțiunea, doamna Dăncilă va trebui să facă o minune biblică. Știți - cu peștii și cu pâinile care s-au înmulțit...și o să avem un Guvern de 100 de miniștri. Apostolul Mihai vă va jura că doamna Dăncilă este vreo rudă din Videle a Mântuitorului și poate să facă asta.

- Am aflat că mâine se dau  7 miliarde... nu știu, Eugen e generos de felul lui, ziceți cât vreți, că dă. 

- Singurul om generos în care am încredere este domnul Arsene. Ăsta când zice ca ia, IA! Așa a zis Parchetul, nu eu Dar vă dați seama dacă i-a plătit vacanțele domnului Dragnea, ce bine i-a fost... Acum plătește voturile doamnei Dăncilă, sper să nu îi fie la fel de bine.

- Că vorbim de recunoștință, am aflat de la doamna Dăncilă că sunt un om foarte rău. Vreau să confirm: Chiar sunt un om foarte rău că am pus-o pe lista în 2014 ca europarlamentar. Dar cred că un alt om rău, domnul Dragnea, a pus-o chiar prim-ministru. Și i-a fost mai rău decât mie. Să nu aveți vreodată de recunoștința doamnei  Dăncilă. Că pățiți ca Dragnea. Să nu vă fie datoare, că își plătește datoriile...

- Doamna Dpncilă nea promis că e neconflictuală. Azi chiar s-a certat cu toată lumea, dacă mai era cineva care credea că poate să vorbească cu domnia sa, s-a lămurit. 

- Dar am văzut că e neconflictuală. Nu a vrut să se certe cu vicepreședintele Americii, Mike Pence, nu a vrut să îl primească! A alergat omul după ea  prin tot Washingtonul să o întâlnească și nu a vrut să se certe cu el.

- Nici cu doamna Ursula...nu a vurt  să se certe. Nu avem comisar. Suntem singura tară care nu avem comisar european. 

- Nu a vrut să se certe nici cu militarii. Dar tocmai s-a aprobat la senat legea prin care li se taie pensiile militare. Noroc că am oprit-o noi la Cameră. 

- Nu avrut să se certe nici cu moldovenii, cărora le-a promis că începe autostrada. A început autostrada. Un metru pătrat, făcut la Suceava de un om de afaceri...altfel sigur, mă bazez  pe domnul Cuc, că știe unde să aducă autostrada.

- Apropo, mi-a zis cineva că Mihai Fifior a scris pe Facebook ca nu am fost un bun prim-ministru. Și am zis: eu cred că i-au falsificat semnătura, nu a scris el așa ceva. Nu cred că face Mihai Așa ceva, că atâta mă lăuda când am fost prim-ministru... 

- Cred că astăzi avem toți datoria să îngropăm un mort care stă la palatul Victoria și ne afectează pe toți.  Și dacă nu îl îngropăm noi azi, îl vor îngropa românii pe 24 noiembrie. Dar asta va fi un lucru rău pentru social-democrație, de aceea alături de toți colegii mei din Pro România, votăm moțiunea de cenzură“, a conchis Ponta de la tribuna Parlamentului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel