Mitting de susținere pentru Sorina Pintea: „Un om torturat prin privare de libertate“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Mâine, de la ra 17.00, în fața Palatului de Justiție Maramureș din Baia Mare, un grup de susținători ai Sorinei Pintea anunță o acțiune de protest.

„Solidari cu Sorina Pintea“ este numele evenimentului organizat pe Facebook, la care au răspuns deja sute de persoane.

„Cei ce îl cunosc pe omul Sorina Pintea sunt așteptați să își exprime solidaritatea și susținerea pentru stoparea abuzurilor și a torturii la care este supusă în aceste momente!
Suntem împotriva a tot ceea ce inseamnă nerespectarea dreptului la o justiție corectă și nu vrem o țară a cărei justiție umilește oameni și le afectează starea de sănătate. Justiția să facă dreptate și atât.
Și fără politică în justiție!“, spun organizatrii protestului.

Amintim că Tribunalul Bucureşti a decis, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, în prezent manager al Spitalului din Baia Mare. Decizia nu este definitivă. Ea este acuzată că a luat de mită sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, bani ce reprezintă un procent de 7% din valoarea unui contract.

 Sorinei Pintea îi sunt încălcate grav drepturi fundamentale: sănătatea, demnitatea și chiar dreptul la apărare corectă; un om torturat prin privare de libertate și de asistență medicală corectă poate recunoaște orice infracțiune i se "servește".
În România drepturile omului au redevenit un Lux?! Sau au dispărut?! Prezumția de nevinovătie nu este respectată?!
Este inuman să lași un om ce suferă de o boală gravă, care îi pune în pericol în fiecare clipă viața, fără asistență medicală specializată și permanentă! Unde este pericolul social în raport cu umilirea și pericolul medical?!
Să nu uităm că și copiii României văd asta. Umilirea și tortura umană trebuie să dispară din ochii românilor, europenilor, oamenilor!“, mai motiveză mittingul de susținere organizatorii.

„Super tare“

 

„Inculpata Sorina Pintea a exclamat chiar 'super tare'. după ce a aflat că (.....) i-a trimis 120.000 de lei, respectiv 'perfect' , după ce a aflat că (.....) a fost de acord cu remiterea procentului de 7% din contract. După ce suspectul (.....) îi comunică Sorinei Pintea faptul că s-a scăzut suma de 10.000 de euro pe care aceasta din urmă i-a primit în luna decembrie, Sorina Pintea confirmă spunând 'da', se arată în referatul DNA, citat de Mediafax.

Procurorii mai spun că s-a avut în vedere reacţia publică a fostului ministru al Sănătăţii cu privire la astfel de infracţiuni. Mai mult, DNA precizează că Pintea a demonstrat un nivel ridicat de perseverenţă infracţională şi dezinvolutură, uşurinţă deosebită în săvârşirea faptei.

„Nimeni nu a stabilit că Sorina Pintea este vinovată! Ajunge! Adevărul învinge!
#respect #demnitate #stopabuzurilor #incetatitortura #justiție
Notă: Avem convingerea ca nu vom intâmpina probleme cu autorizarea întrunirii, în fond o autorizare a solidarității“, este mesajul orgnizatorilor acțiunii civice de la Baia Mare de mâine.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel