Miting 10 august, răsturnare de situație. Cioacă: Cererea de autorizare a fost respinsă. Discuție halucinantă la Primăria București

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Emanuel Cioacă, președintele Federației Românilor de Pretutindeni spune că nu are altă soluție decât să se disocieze de organizarea mitingului anunțat de Diaspora în 10 august, în condițiile în care protestul a fost aprobat de primarul Gabriela Firea doar la televizor. El spune că cererea oficială prin care solicita aprobare pentru miting a fost respinsă, iar în ciuda declarațiilor de la televizor, el nu a primit nici un fel de acord scris. 

Președintele Federației Românilor de Pretutindeni, Emanuel Cioacă, deplânge modul neprofesionist în care Primăria București a tratat organizarea mitingului din data de 10 august. 

Emanuel Cioacă a sunat la administrația bucureșteană pentru a avea un răspuns clar în privința autorizării protestului și dacă ar putea primi o hârtie scrisă în acest sens, în condițiile în care cererea a fost în mod oficial respinsă în scris, iar apoi aprobată la televizor. 

Convorbirea telefonică, obținută de site-ul Liber în România, dintre președintele Federației Românilor de Pretutindeni, Emanuel Cioacă, și reprezentanții primăriei de la capitală este halucinantă. Angajații Primăriei București au aflat tot de la televizor despre aprobarea mitingului...

"Emanuel Cioacă: Bună ziua! Numele meu este Emanuel Cioacă, sunt președintele Federației Românilor de Pretutindeni și aș vrea să fiu pus în legătură cu cineva care s-a ocupat de aprobarea mitingului din 10 august.

Doamnă de la Primăria București: Păi, am auzit că s-a aprobat mitingul.

Emanuel Cioacă: Așa am înțeles și eu de la televior, dar nu am primit nicio înștiințare oficială.

Doamnă de la Primăria București: Nu mai fiți așa supărat pe viață, vă fac imediat legătura la serviciul care se ocupă..."

După un timp de așteptare....

Emanuel Cioacă: "Doamnă, am revenit, la Evenimente mi-au închis telefonul.

Doamnă de la Primăria București: Nu e vina mea că v-au închis telefonul. Unde ați depus acest memoriu?

Emanuel Cioacă: L-am depus pe mail. Vă dau numărul de înregistrare?

Doamnă de la Primăria București: Voiam să văd unde să vă dau legătura, de aceea v-am întrebat. Dar eu știu că s-a aprobat, că eu trăiesc în țară și de-aia v-am spus, că știu.

Emanuel Cioacă: Eu trăiesc în afară, dar am aflat de la televizor, nu oficial.

Doamnă de la Primăria București: Da, locuiesc în țară, îmi plătesc taxele, datoriile țării, asta am vrut să vă spun. (...) Iar acest eveniment, pe 10, cum ați spus dumneavoastră, am văzut în presă și în mass-media că s-a aprobat. AAAA, vreți dumneavoastră o hârtie...

Emanuel Cioacă: Păi așa este firesc...

Doamnă de la Primăria București: Am înțeles că vi se pare... Da, vă fac legătura."

Convorbire cu alt angajat al Primăriei Capitalei, de la Compartimentul Evenimente.

"Emanuel Cioacă: Alo, bună ziua, vă sun din partea Federației Românilor de Pretutindeni. Am văzut în presă că s-a aprobat mitingul din 10 august, dar noi nu am primit nimic. Nici pe mail, nici telefonic.

Domn de la Primăria București: Trebuie să întreb și eu că nu mi-au transmis nimica. Știu despre ce este vorba, am văzut și eu tot din presă, dar nu mi-a comunicat conducerea nimic. Deci, nu am cum să iau inițiative eu.

Emanuel Cioacă: Noi așteptăm un răspuns...

Domn de la Primăria București: Transmit și eu mai departe și o să revin cu un telefon. O zi bună."

Și nu a mai revenit...

Emanuel Cioacă: "Cererea depusă la Primăria Municipiului București, în data de 14 iunie 2018, de către Federația Românilor de Pretutindeni, în vederea obținerii autorizației pentru desfășurarea mitingului, a fost respinsă de către Primăria Capitalei, prin invocarea articolului 2 din Legea 60/1991. Federația Românilor de Pretutindeni a luat act de acest refuz și a înștiințat Primăria București că va respecta decizia acesteia. Federația Românilor de Pretutindeni a constatat că s-a creat recent o confuzie în mediile de presă și cele online în legătură cu poziția Federației, din cauza unor speculații și a lipsei de informare corecte. Trebuie precizat faptul că există și alte organizații care au depus cerere de aprobare a aceluiași protest din data de 10 August, total independent de cererea trimisă de Federația Românilor de Pretutindeni. În legătură cu această stare iresponsabilă de manipulare a opiniei publice am solicitat în câteva rânduri Primăriei Capitalei o poziție oficială în legătură cu diferite afirmații ale Primarului General, Gabriela Firea, preluate de către presă, privind o eventuală aprobare a desfășurării legale a mitingului din 10 August. Însă, singurul răspuns oficial a fost cel al refuzului organizării protestului de către organizația noastră. În acest sens, am trimis Primăriei Municipiului București o adresă în data de 30 iulie 2018 pentru clarificarea poziției Federației în legătură cu acceptarea refuzului dat de către Primăria Capitalei pentru organizarea protestului din data de 10 August. În aceste condiții, Federația Românilor de Pretutindeni se dezice și disociază ferm de oricare altă acțiune sau protest organizat în numele Diasporei în data de 10 August. Cu alte cuvinte, Federația Românilor de Pretutindeni nu va participa la acest protest în calitate de organizator". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel