Miron Mitrea mesaj tăios pentru diaspora: „Nu putem să-i lăsam să ne omoare. Trebuie folosită bâta“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Fostul ministru al Transporturilor, Miron Mitrea, unul dintre cei mai influenți politicieni PSD de după 89, a fost aseară invitat la Realitatea PLUS, unde a comentat despre situația românilor din diaspora reveniți în țară din cauza pandemiei de coronavirus.

În cadrul emisiunii Culisele Puterii, fostul politician a avut un mesaj tăios la adresa celor care se întorc în țară în aceste zile, pe fondul pandemiei de coronavirus, și nu respectă carantina instituționalizată.

„Eu nu pot să le spun diaspora. Diaspora a rămas acolo. Au venit doar oameni care nu ne fac cinste. (...) Există o parte din populație, mică, care nu vrea să înțeleagă. Nu pricep pur și simplu. Deși pricep termenul, nu înțeleg ce trebuie să facă, ce rău ne fac. Atunci trebuie să-i facem responsabili cu ciomagul, cu bată. 200.000 de români se întorseseră până acum o săptămâna, în număr de 5-8 mii pe zi, pe granița de la Arad. Vin foarte mulți acasă, toată lumea a făcut apel la ei. Sunt inconștienți.

O parte nu au încotro, trebuie să vină acasă, nu mai au contracte, aceștia sunt puțini. Se întorc mulți din cei care nu ne fac cinste. Se întorc în țară majoritatea celor care nu ne-au făcut cinste. Responsabilitatea unor oameni trebuie impusă cu forță, marea majoritate înțelege, o minoritate nu înțelege, nu putem să-i lăsăm să ne omoare. Responsabilitatea personală e importantă, iar pentru cei care nu înțeleg trebuie folosită bată", a declarat Miron Mitrea,  în emisiunea Culisele Puterii de aseară, moderată de Alexandra Păcuraru și Gabriel Bălașu la Realitatea PLUS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel