Mircea Geoană a preluat OFICIAL funcția de secretar general adjunct al NATO

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Fostul ministru de Externe Mircea Geoană a preluat oficial funcția de secretar adjunct al NATO, potrivit unei postări pe Twitter a secretarului general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

„Un călduros bun venit noului meu secretar general adjunct, Mircea Geoană! Aștept cu nerăbdare să lucrez cu tine pentru a întări puterea NATO. Vei construi pe puternica moștenire a lui Rose Gottemoeller”, a scris Jens Stoltenber.

Jens Stoltenberg, secretarul general al Alianței Nord - Atlantice, a anunțat pe 17 iulie că l-a numit pe Mircea Geoană secretar general adjunct.

„Sunt bucuros să anunț numirea lui Mircea Geoană ca viitor secretar general adjunct al NATO. Este un susținător ferm al relaţiilor transatlantice şi va aduce experienţa sa îndelungată de politician şi diplomat. Va fi primul român care deţine această poziţie înaltă", a spus Jens Stoltenberg, secretarul general al Alianței Nord -Atlantice.

Mircea Geoană a candidat la alegerile prezidențiale în 2009 și a pierdut în fața lui Traian Băsescu.

Geoană a fost președinte al PSD din aprilie 2005 și până în februarie 2010, când în locul lui a fost ales Victor Ponta. Mircea Geoană a fost exclus de Ponta din PSD în noiembrie 2014, după alegerile prezidenţiale pierdute de Victor Ponta, pe vremea când fostul premier era şef al PSD. Geoană a înfiinţat apoi PSRO.

El a fost ambasador al României în SUA și ministru de Externe (2000-2004) în Guvernul Năstase.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel