Mircea Diaconu şi-a depus candidatura la prezidenţiale: "Pentru cei care mai cred în românism"

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Candidatul independent Mircea Diaconu şi-a depus, sâmbătă, candidatura la alegerile prezidenţiale, el afirmând la sediul Biroului Electoral Central că apelul său către "cei care mai cred în românism" este de refacere a speranţei, a încrederii "în noi şi viitorul nostru". 

"Apelul meu este să încercăm pe cât posibil să refacem speranţa, încrederea în noi şi viitorul nostru, cei care mai cred în românism, oriunde s-ar afla. Din fericire, avem o şansă, ultima, depinde câţi vom fi", a afirmat Diaconu la sediul BEC.

Potrivit acestuia, alegerile nu trebuie să fie eminamente politice.

"E profund greşit, pentru că un preşedinte nu e de stânga, nu e de dreapta, un preşedinte e al tuturor românilor, de la stânga la dreapta şi al oricui. Un preşedinte trebuie să aibă dialog cu absolut orice cetăţean, de la puşcăriaşi până la academicieni, cu toată lumea", a precizat Diaconu, menţionând că a depus peste 400.000 de semnături.

El a explicat că este susţinut de ALDE şi Pro România prin alianţa electorală "Un om", ai cărei copreşedinţi sunt Norica Nicolai şi Sorin Cîmpeanu.

"Aceste două partide, la nivel de lider şi de întreg, au înţeles că e vorba, în Preşedinţie, de o neutralitate obligatorie şi un nepartizanat; participă reprezentanţii alianţei, Norica Nicolai şi Sorin Cîmpeanu. (...) Lăsaţi orice argument din sfera guvernării. (...) Preşedintele are cu totul alt culoar. (...) Până acum, preşedinţii au fost eminamente politici şi partizani, frânând o bună guvernare şi administrare a ţării", a spus el, întrebat de ce nu au venit să îl susţină liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, şi cel al Pro România, Victor Ponta.

Întrebat care este cel mai slab candidat din această campanie, Diaconu a spus că Dan Barna, pentru că e "subţire".

"Cred că cel mai slab e domnul Barna, care e subţire", a precizat Diaconu.

Mircea Diaconu a venit însoţit de Norica Nicolai şi Sorin Cîmpeanu, reprezentanţii Alianţei electorale Pro România-ALDE, precum şi de câteva zeci de simpatizanţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel