„Minune“ de Sfânta Paraschiva la Iași: Bolid de lux de 190.000 lei, căutat de autorităţile din ITALIA, depistat în centrul orașului

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român a fost surprins la volanul unui autoturism scump care era căutat de autoritățile din Italia. Bărbatul conducea mașina care îi fusese dată drept gaj pentru un împrumut de către un cetățean italian.

Chiar a doua zi după sărbătoarea Sfintei Paraschiva, un ieșean a fost surprins să afle „minunea“: Bolidul pe care îl luase cu titlul de garanție de la un italian care avea o datorie, apărea ca fiind furat în bazele de date internaționale.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit şi indisponibilizat, pentru continuarea cercetărilor, un autoturism marca BMW, care figura în bazele de date ca fiind căutat de autorităţile din Italia.

În data de 15 octombrie 2019, în jurul orei 13.30, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice pe linia combaterii traficului cu auto furate, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi a oprit în trafic, pentru control, pe raza municipiului Iaşi, un autoturism marca BMW, înmatriculat în Italia, an de fabricaţie 2018, condus de cetăţeanul român A.E., în vârstă de 33 de ani, domiciliat pe raza judeţului Iaşi.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta aparţine unei firme de leasing şi figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Italia în aceeaşi zi.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că la sfârşitul lunii august a împrumutat o sumă de bani unui cetăţean italian, pe care l-a cunoscut prin intermediul unui prieten, şi a primit autoturismul sub formă de garanţie, urmând ca la sfârşitul acestei luni să îşi recupereze datoria. Acesta a mai adăugat că nu are cunoștință despre faptul că acesta este semnalat căutat sau implicat în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de abuz de încredere, iar autoturismul, în valoare de 190.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel