Ministrul turc de Externe a anunțat o întâlnire tripartită cu omologii din Ucraina și Rusia, joi, în Turcia

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Șeful Ministerului Afacerilor Externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, a declarat că joi, 10 martie, va avea loc în Antalya o reuniune trilaterală a șefilor de diplomație din Turcia, Ucraina și Rusia.

Acest lucru, după cum relatează European Pravda, a fost anunțat de agenția de stat turcă Anadolu.

Ministrul a explicat că întâlnirea va avea loc în cadrul Forumului Diplomatic din Antalya, la care Serghei Lavrov și Dmitro Kuleba au acceptat să participe.

"Vom organiza această reuniune în format tripartit în Antalya, joi, 10 martie", a declarat Mevlut Cavusoglu.

Ministrul turc de Externe a anunțat o întâlnire tripartită cu omologii din Ucraina și Rusia, joi, în Turcia

 

Exprimându-și speranța că reuniunea "va fi un punct de cotitură" și un "pas important" spre pace și stabilitate, ministrul turc de externe a declarat că Ankara va "continua să depună eforturi pentru o pace durabilă".

Forumul diplomatic din Antalya va avea loc în perioada 11-13 martie în Antalya, sudul Turciei.

"Lavrov și Kuleba vor sosi în Antalya. Reuniunea va avea loc cu participarea mea. Am făcut mari eforturi pentru a-l organiza", a declarat ministrul turc.

Cavusoglu și-a exprimat speranța ca viitoarea reuniune să contribuie la pacea și stabilitatea în regiune.

„Prioritatea absolută este încetarea acțiunilor militare“, a declarat Çavușoğlu.

A treia rundă de negocieri Rusia - Ucraina

 

Reamintim că, la 6 martie, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, l-a îndemnat pe președintele rus, Vladimir Putin, să permită deschiderea coridoarelor umanitare în orașele selectate din Ucraina și pentru obținerea unui acord pașnic.

Într-un anunț, președintele Erdogan a declarat că este pregătit să contribuie cât mai curând posibil la o soluție pașnică la "problema ucraineană". El a spus că o încetare generală a războiului nu numai că ar reduce problemele umanitare din regiune, dar ar permite și o soluție politică.

în altă ordine de idei, la această oră, delegații din Ucraina și din Rusia poartă cea de-a treia rundă de negocieri, care au început la ora 14.00, ora României.

Mikhail Podolyak, consilier al șefului biroului președintelui, a anunțat pe Twitter că a treia rundă de discuții dintre Ucraina și Rusia este programată pentru ora 16:00. (n.r. Ora Kievului, ora 14.00 - ora României): "Negocieri cu Federația Rusă. A treia rundă. Începând la ora 16:00, ora Kievului. Delegația este neschimbată", se arată în mesaj. Podolyak a publicat o fotografie care arată că delegația ucraineană pleacă la negocieri.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel