Ministrul Transporturilor, la Bruxelles: "Am explicat ce înseamnă crucile de pe DN2; Aşa i-am convins"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă organizată la Săbăoani - judeţul Neamţ, că a explicat la Bruxelles necesitatea alocării fondurilor, prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, pentru construcţia autostrăzii A7.

"A7 este proiectul principal din PNRR. Am fost la Bruxelles, le-am explicat ce înseamnă DN2, crucile de pe DN2, ce înseamnă calvarul lipsei de siguranţă şi al drumurilor care trec prin localităţi. Aşa i-am convins că avem nevoie de drumuri moderne. Europa de Vest şi Centrală şi le-a construit de 20-30-40 ani. Noi trebuie să o facem acum, avem nevoie de aceşti bani europeni. Cei mai mulţi bani pe zona rutieră din PNRR sunt pentru Moldova, care a fost lăsată în urmă atâta timp", a declarat, într-o conferinţă de presă, ministrul.

La rândul său, vicepremierul Dan Barna a subliniat că sume importante din PNRR pe infrastructura rutieră sunt alocate pentru proiecte din Moldova.

"Avem PNRR în care pe zona de infrastructură sunt 7,6 miliarde euro, din care aproape 3 miliarde pe rutier, 3,68 miliarde euro pe feroviar. O parte importantă din aceste sume se referă, pe infrastructura rutieră, la A7 şi capetele din A8. Aceste autostrăzi vor fi infrastructură cu adevărat modernă, cu staţii de reîncărcare, cu perdele forestiere, cu internet care funcţionează, cu toate acele lucruri pe care lumea modernă le poate asigură, astfel încât Moldova să intre direct în categoria zonelor dezvoltate din punct de vedere al infrastructurii rutiere", a precizat Dan Barna.

Totodată, preşedintele USR PLUS Neamţ, deputatul Iulian Bulai, şi-a exprimat susţinerea pentru Dan Barna la preşedinţia partidului, la viitoarele alegeri interne.

"Dan Barna, în 2017, a preluat un partid care era la 5-6 procente şi l-a dus spre mari victorii, împreună cu o echipă mare. Trebuie să mergem înainte şi la Neamţ, trebuie să fim multe voci puternice în ţară pentru a face reforme, şi la Neamţ, şi în Moldova, şi în Bucureşti. Mă bucur că în această guvernare priorităţile pentru infrastructură sunt însemnate pentru Moldova şi că ministrul Transporturilor face o treabă foarte bună", a subliniat deputatul Iulian Bulai.

Vicepremierul Dan Barna, ministrul Transporturilor Cătălin Drulă, şi vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Cristina Prună, se află, joi, într-un turneu prin mai multe judeţe din regiunea de nord-est, pentru a-şi exprima susţinerea pentru infrastructura din această zonă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel