Ministrul sănătăţii din Cehia și-a anunțat demisia, din cauza creșterii numărului de infectări COVID-19

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

În urma criticilor privind modul în care a gestionat epidemia de COVID-19, ministrul sănătăţii și-a anunțat demisia. Gestul său vine pe fondul creşterii numărului de infectări cu coronavirus, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Premierul Andrej Babis i-a mulţumit lui Vojtech pentru munca sa într-un mesaj postat pe Twitter. Andrej Babis a subliniat că acesta ar fi putut fi ţinut minte drept cel mai bun ministru al sănătăţii, dacă nu şi-ar fi folosit toată energia pentru a lupta contra epidemiei.

Creşterile de cazuri noi de infectare cu coronavirus raportate de Cehia plasează această ţară pe locul al doilea în Europa în ce priveşte ritmul îmbolnăvirilor în ultimele săptămâni, după Spania. Autorităţile au ridicat înaintea verii aproape toate măsurile luate în primul val al epidemiei. În urmă cu aproape o săptămână, Cehia a decis ca barurile şi pub-urile să se închidă între 0.00 şi 6.00, după ce s-a constatat că majoritatea persoanelor infectate cu COVID-19 sunt tineri cu vârste cuprinse între 20 şi 29 de ani.

În ultimele 14 zile, Cehia a consemnat 193 de cazuri de coronavirus la 100.000 de locuitori, potrivit Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel