Ministrul Muncii, mesaj VIRAL pe Facebook: "Astăzi am primit un telefon de mulțumire!"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul Muncii Violeta Alexandru a publicat, luni, un mesaj în care trage un semnal de alarmă cu privire la lentoarea cu care se calculează pensiile sau se fac recalculările, aducând în atenție un caz concret. Mesajul a stârnit rapid sute de reacții printre internauți. 

"Marți, 5 noiembrie, am pășit în minister ca Ministru. De atunci, fără exagerare, a venit către mine un val nesfârșit de mesaje de la oameni care îmi semnalau lentoarea cu care se se calculează pensiile sau se fac recalculările. Multe dintre mesaje răscolesc orice om de bună credință. Sunt oameni care se confruntă cu mari greutăți.

Dintre toate mesajele primite, cel al doamnei M.N., persoană de 58 de ani cu probleme grave de sănătate, așteptând pensia de boală cu dosar depus din 18 octombrie, căreia i s-a spus că i se va rezolva cererea undeva în ... ianuarie – februarie 2020, m-a marcat profund. Persoană fără niciun alt venit, având cheltuieli cu medicamentele și cu multe altele, ca orice om care trebuie să rezolve cheltuielile casei. Cu iarna bătând la ușă. Cu cheltuieli care se tot adună.

Am vorbit cu doamna M., un om cu adevărat necăjit și foarte politicos. I-am spus că nu pot să intervin punctual în dosarul dânsei, dar că îi promit că lucrurile se vor schimba. A primit cu decență răspunsul meu deși era evident că se confrunta cu mari, mari probleme generate de lipsa resurselor financiare.

Campania declanșată de mine la nivelul Casei Naționale de Pensii, vizitele la Casele Locale de Pensii, videoconferința în care am vorbit cu fiecare Director de Casă Locală, raportările cerute periodic, toate acestea nu reprezintă niciun merit al meu. Se datorează tuturor celor care mi-au semnalat acest haos și nepăsare lăsate de PSD.

Nu am dreptul să intervin punctual în cazul niciunei persoane. Este chiar nelegal. Dar așa cum am spus, acest haos se va termina curând sau cei ce generează acest haos, de care apoi profită în feluri despre care nu vreau să discut acum, vor pleca.

Astăzi am primit un telefon de mulțumire! La ușa doamnei N. a bătut poștașul. I-a adus prima pensie. Acum, înainte de sărbători.

Pentru acest lucru, merită orice.

Se poate. Chiar se poate. Alături de oameni care vor sa facă treabă.

Continuăm, suntem abia la primii pași.

VA fi bine!", este mesajul postat de Violeta Alexandru, luni, pe Facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel