Ministrul Muncii, anunț despre creșterea vârstei de pensionare

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, susține că o eventuală creștere a vârstei de pensionare ar avea un impact mai mare în sistemul public decât în cel privat, subliniind că e nevoie de o dezbatare pe marginea acestui subiect. 

"Merită să facem mai întâi o dezbatere. Merită să vedem cum îmbrățișează societatea și care sunt reacțiile pe care aceasta ni le dă cu privire la o eventuală măsură. Suntem departe de a lua o decizie, dar văzând de la nivel european o tendință a țărilor membre UE de a genera o schimbare în această privință m-am simțit datoare să documentăm și noi astfel încât pe măsură ce se conturează propuneri, scenarii, le vom scoate în dezbatere. În funcție de cum reacționează societatea, se vor trece la măsurile care se impun. Ceea ce știu de la începutul acestei documentări e că o eventuială decizie pe acest subiect are de fapt un impact în sistemul public mai mult decât îl are în sistem privat. Astăzi și în sistemul privat poți să ajungi cu o înțelegere cu cel cu care lucrezi dacă are nevoie de serviciile tale și să ți le ofere în continuare", a spus Violeta Alexandru, potrivit Mediafax.

Afirmația a fost făcută la conferința organizată, joi, de Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPDCA).

Declarația ministrului vine în contextul în care vicepremierul Raluca Turcan a declarat, miercuri, că există un proiect care prevede posibilitatea angajaților să opteze pentru a lucra până la vârsta de 70 de ani, dar a apreciat că România nu este pregătită pentru acest lucru.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel