Ministrul Marcel Vela despre colaborarea sa cu Securitatea: „Am deranjat prea tare 'băieții deștepți' din zona MAI“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ministrul de Interne, Marcel Vela, susține că observă o „efervescență crescută” a atacurile la adresa sa, după ce în mediul online a apărut un document potrivit căruia demnitarul ar fi fost informator al Securității.

Ministrul de Interne spune că acești „fluturași“ au iești după ce ar fi deranjat „prea tare lumea băeieților deștepți” din zona MAI, precizările fiind făcute după ce au apărut online documente care ar demonstra că a fost colaborator al Securității.

Potrivit unui document aflat în mediul online, Marcel Vela ar fi fost informator al Securității, începând cu 18 februarie 1987, el fiind „agent încasator”, ce lucra în mediul rural. La baza recrutării, conform documentului citat, se află „sentimentele patriotice”.

„Observ că în aceste zile este o efervescență crescută a atacurilor la adresa mea, deranjând probabil prea tare lumea ,,băieților deștepți" din zona Ministerului Afacerilor Interne. Să nu uităm că MAI are un buget total de aproximativ 4 miliarde de euro și un ministru nou, venit din provincie, fără să știe hațișurile și conexiunile tridimensionale din aceasta zonă, deranjează foarte multe persoane. Revenim la ultimul atac, cel cu securitatea, o ciorbă reîncalzită cu fluturașii împrăștiați în campania electorală din anul 2000 împotriva unor candidați incomozi. Pe acest subiect SRI a dat la vremea respectivă un comunicat precum că pliantele respective sunt false (în 4 iunie 2000)”, a scris Marcel Vela, pe pagina sa de Facebook.

În acest context, ministrul a publicat corespondența din 2001 și Decizia CNSAS din 2007, în cazul său.

„Totodată, amintesc că s-au verificat arhivele și în anul 2019, iar concluziile CNSAS sunt publicate acum pe site-ul www.cnsas.ro la rubrica ,,Menținere Decizii"”, a adăugat Marcel Vela.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel