Ministrul Justiţiei din Madagascar: „Mazăre riscă să-i contamineze şi pe corupţii de aici”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Ministrul Justiției din Madagascar a confirmat pentru Știrile ProTV că extrădarea lui Radu Mazăre este doar o chestiune de câteva zile, aşa că fostul primar se va întoarce acasă mult mai repede decât şi-ar fi dorit.

Într-un interviu pentru Știrile PRO TV, ministrul de justiție din țara africană, a confirmat extrădarea și a declarat că e posibil ca până joi, dosarul de extrădare să fie gata, și Radu Mazăre să părăsească insula. Şi Ana Birchall, ministrul interimar al Justiţiei de la Bucureşti, a confirmat marţi seară extrădarea fostului primar al Constanţei.

Citește și Extrădarea lui Mazăre, ADMISĂ în Madagascar. Polițiștii ROMÂNI se duc după fostul primar

„El este extrădabil pentru că infracțiunea de care a fost acuzat, în care este implicat, nu este o chestiune politică, ci e una de drept comun, este corupție. Și noi, malgașii, deferim justiției, fără ezitare, pe toți cei implicați în acte de corupție. Prin urmare, noi nu mai așteptăm să-l vedem pe el cum rămâne în Madagascar pentru că atunci îi va contamina de asemenea și pe actorii corupți de aici, tocmai acum când noi suntem într-o luptă asiduă împotriva acestui flagel", spune Jacques Randrianasolo, ministrul justiției din Madagascar.

Ministrul mai spune că procedurile se vor derula extrem de rapid. „El va apărea chiar astăzi în fața procurorului Republicii și mai apoi, doamna procuror îmi va transmite dosarul astfel încât eu să pot pregăti extrădarea. De joi, toate documentele vor fi gata din moment ce dosarul a ajuns deja în mâinile doamnei procuror care se ocup de caz.”

Oficialul din Madagascar a mai precizat că până când vor fi finalizate actele de extrădare, Radu Mazăre va fi mutat din arestul poliției într-o închisoare de stat. Va sta acolo până când va fi preluat și escortat de polițiștii români care îl vor aduce în țară.

Citește și Răducu Mazăre, DEZVĂLUIRI despre tatăl său, arestat în Madagascar: „Doarme pe o saltea, merge la o baie comună"

„El va fi gata pentru a fi predat autorităților române începând de joi, chiar de joi", spune Jacques Randrianasolo, ministrul justiției din Madagascar.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel