Răducu Mazăre, DEZVĂLUIRI despre tatăl său, arestat în Madagascar: „Doarme pe o saltea, merge la o baie comună”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Răducu Mazăre, fiul lui Radu Mazăre, a făcut dezvăluiri, în această seară, la România TV, despre tatăl său. 

„Sunt in Antananarivo, îl vizitez pe tata zilnic, îi duc de mâncare. Este în centrul de detenție pentru cei care urmează să fie extrădaţi de aici. Multe nu are ce să facă, stă, îi ducem de mancare și mai vorbim cu el. Doarme pe o saltea de burete, merge la o baie comună, nu trebuie să îi plângem de milă, suntem căliți. A trecut prin multe. Este bine cu moralul, fizic. Așteptăm să se demareze procedurile. Ascultăm în legatură cu trimiterea avionului, însă nu este așa simplu, se trimit documentele din România, se intră pe o procedură judiciară internațională. Dosarul trebuie să ajunga la judecători să fie judecat, poate să dureze, aici în Madagascar trăim într-o țară democrată”, a subliniat fiul lui Mazăre.

Băiatul fostului primar a spus şi cum a fost reţinut Radu Mazăre. „Era pe aeroport sa plece şi a venit un anume comisar şi i-a spus să meargă cu el, fără să îi arate o hârtie. L-a dus la secție în Antananarivo. El pleca în Diego Suarez în nord unde are terenul și unde a stat până acum.

Citește și Ana Birchall, anunțul momentului: Ce se întâmplă cu Radu Mazăre. ULTIMA ORĂ

Cei în Madagascar nu au o lege pentru azilanți, dar a depus la ONU și este înregistrat acolo. Nu ne-am așteptat să se întâmple ce s-a întâmplat. Aceasta cerere la ONU îi oferă protecție și statut de azilant, însă lucrurile nefiind bătute în cuie aici, nu au interpretat în sensul pozitiv și l-au reținut. Nu mă pricep la franceză, dar vă pot trimite o declarație a avocatului de aici în care spune de abuzurile făcute în reținerea lui.

Așteptăm să vină documentele din România, care vor demara procedura judiciară. Să vină răspuns de la ONU, sperăm să fie în avantajul lui. Mi-a cerut cărţi şi i-am dus ce citeam eu. O revistă Lumea care apare lunar, luată de mine, Patimile lui Hristos. Cred că îi sunt de ajuns”, a povestit Răducu Mazăre la România TV.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel