Ce a decis ministrul Culturii în privința Muzeului Holocaustului

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Diferendele pe marginea construirii Muzeului Holocaustului continuă.

Ministrul Culturii, Dniel Breaz, susține că este loc în curtea Muzeului Antipa și pentru Muzeul Holocaustului, și să rămână și spațiu verde.

Peste 50 de personalități din mediul academic au trimis o scrisoare deschisă premierului Viorica Dăncilă și ministrului Culturii prin care cer să se găsească lt spțiu pentru construirea Muzeului Holocustului, nicidecum curtea ce aparține Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa“.

„E opinia mea și probabil și a celor care au vrut muzeul acolo. Poate să apară încă un muzeu într-un perimetru restrâns pentru cei care vin să viziteze aceste muzee. Propuneri de locații mai pot apărea acum. Acolo dacă s-ar putea construi și muzeul, să rămână și Antipa, să avem și spațiu verde - sunt 10.000 de metri pătrați”, a spus Breaz, duminică seara, la B1.

Deși pare că a luat o decizie în cest sens și nu renunță la ea, ministrul Culturii mimează dialogul și invită semnatarii scrisorii deschise la o discuție.

„Apreciez textul acestei scrisori. Eu îi aștept pe cei care au semnat această scrisoare pentru o discuție la minister, să vedem modalitatea în care se dorește a fi construit acest spațiu de depozitare, eventual și de cercetare. Lângă Muzeul Antipa e un teren de circa 10.000 de metri pătrați. Eu cred că acolo discutăm doar ipotetic, e posibilitatea ca nici muzeul Antipa să nu se poată extinde pe acest teren, să nu se poată face nicio altă clădire sau se poate să se extindă Muzeul Antipa cu o ramură și să se construiască și Muzeul Holocaustului . Suprafața de teren e mare. Eu invit semnatarii scrisorii și directorul Muzeului să discutăm. Eu cred că un spațiu de depozitare în mijlocul orașului nu e chiar adecvat. Putem să găsim un alt loc în care să facem acest spațiu de depozitare și cercetare. Și putem găsi o soluție și pentru muzeul Holocaustului”, a mai spus Breaz.

Foto- captura TV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel