Ministrul Apărării, întrebat dacă unii foști militari se vor trezi cu pensiile tăiate: „E un mod de a spune”

Ministrul Finanțelor a anunțat zilele acestea că vrea să aplice o „taxă de solidaritate” pentru toate pensiile ce trec de un anumit nivel. Eugen Teodorovici a avansat un plafon de 10.000 de lei, dar a precizat că nu e sigur și o decizie în acest sens urmează să fie luată.

Ministrul Apărării a declarat, la B1 TV, că există 1669 de beneficiari de pensii militare de stat mai mari de 10.000 de lei. Întrebat dacă aceștia se vor vedea cu pensiile tăiate, Gabriel Leș a răspuns: "e un mod de a spune". Leș a ținut să precizeze că oamenii nu ar trebui să uite că Guvernul PSD le-a mărit salariile și pensiile încă din 2017.

„E un proiect care se discută la Ministerul Finanțelor. Spun de la bun început că se face o greșeală între pensiile speciale și pensiile militare de stat. Spun clar că pensiile militarilor nu sunt pensii speciale. Pe de altă parte, ministrul Finanțelor s-a referit la impozitarea tuturor pensiilor. Am avut azi o discuție pe zona de industrie de apărare și am vorbit și pe această temă. Dânsul doar a avansat plafonul de 10.000 de lei. Impactul în cadrul pensiilor militare de stat e destul de scăzut. Sunt undeva la 1669 de beneficiari, la acest moment, de pensii de peste 10.000 de lei, adică aproximativ 2%”, a declarat Gabriel Leș, la B1 TV.

Întrebat dacă aceștia 1669 se vor vedea practic cu pensiile tăiate, ministrul a răspuns: „e un mod de a spune. Ideea e că să nu uităm măsurile pe care guvernul le-a luat începând din 2017, măriri de salarii, pensii. Sunt aceste pensii care, totuși, depășesc o anumită limită. Sunt lucruri care acum se discută și vom vedea forma finală”.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy