Ministru prins înjurând un parlamentar într-o videoconferinţă. Şi-a uitat microfonul pornit -VIDEO cu reacţia oficialilor

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Twitter / Alain Tolhurst
Sursa foto: Twitter / Alain Tolhurst

Ministrul Sănătății din Ţara Galilor, Vaughan Gething, a fost prins înjurând un coleg parlamentar din domeniul Muncii, într-o sesiune virtuală a Adunării Galese, după ce a lăsat microfonul pornit din greșeală, relatează BBC.

Vaughan Gething a făcut comentariul despre Jenny Rathbone.

De atunci și-a cerut scuze doamnei Rathbone, care pusese întrebări despre cum va răspunde guvernul galez în criza privind COVID-19.

Liderii de opoziție au solicitat ca Gething să fie dat afară de primul ministru Mark Drakeford.

Gething a reacţionat apoi pe Twitter:

 

"Sunt evident jenat de comentariile mele la sfârșitul întrebărilor de azi. Am trimis un mesaj de scuze și voi vorbi cu Jenny Rathbone dacă dorește să facă acest lucru. Este o abatere nedorită, într-o perioadă de provocare fără precedent."

După ce și-a încheiat intervenţia în videoconferinţă, Gething a fost auzit în afara camerei, vorbind despre doamna Rathbone.

El a spus unei persoane necunoscute: "What's her f*****g problem?" (Care **** este problema cu ea?"

Câțiva oficiali care au participat la sesiune prin sistemul de conferințe video, Zoom, auizbucnit în râs. Jenny Rathbone a rămas în faţa camerei, apoi s-a ridicat şi a plecat. 

Unul dintre participanţi i-a atras atenţia lui Gething să-și oprească microfonul. 

De atunci, clipul a fost distribuit pe scară largă pe rețelele de socializare.

 

În întrebările sale, doamna Rathbone s-a referit la îngrijorările exprimate de omul de știință câștigător al premiului Nobel, Sir Martin Evans, spunând că „nu ar trebui să împuşcăm mesagerul”.

În timpul comentariilor sale, ea a cerut mai multe producții autohtone de EIP și a oferit exemple de lucrători de îngrijire la domiciliu care se străduiesc să fie testați pentru că nu au o mașină.

Domnul Gething a spus că producătorii galezi au răspuns la apelurile de fabricare a PPE, că unele PPE ar putea fi reutilizate.

Schimbul a dus la declarații puternice din partea lui Plaid Cymru și a conservatorilor galezi.

 

„Nu are atitudinea potrivită”

 

Un parlamentar în domeniul Muncii a spus că majoritatea colegilor vor fi „foarte supărați” și că este un „comportament inacceptabil”.

Liderul lui Plaid, Adam Price, a declarat că domnul Gething "nu a recunoscut că a eșuat și a atacat agresiv chiar și pe cei din propriul partid care îl pun la îndoială".

„El nu are atitudinea, abilitățile sau temperamentul potrivit pentru a conduce răspunsul guvernului la pandemia Coronavirus.

„Pentru a menține încrederea publicului, primul ministru trebuie să-l scutească de aceste responsabilități cu efect imediat.

"Există membri cu experiență pe băncile din spate ale care ar putea fi aduşi la guvernare pentru a umple orice vid."

Liderul conservatorului adunării conservatoare, Paul Davies, a adăugat: „Politicienii au dreptul să pună întrebări serioase și provocatoare miniștrilor și este esențial ca aceștia să poată face acest lucru în timpul acestei pandemii.

"Pentru un ministru al sănătății să arate un astfel de neprofesionalism și dispreț în acest moment este complet inacceptabil și ar trebui să fie concediat".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel