Ministerul de Interne, pe Facebook: "Ce facem noi, ca cetăţeni cinstiţi, când găsim pe stradă un portofel cu o sumă de bani în el?"

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

În contextul in care vineri, 21 august, Toma Caragiu şi Jean Constantin şi-ar fi sărbătorit zilele de naştere, Ministerul Afacerilor Interne a răspuns într-o postare pe Facebook la celebra întrebare: "Ce facem noi, ca cetăţeni cinstiţi, când găsim pe stradă un portofel cu o sumă de bani în el?".

"De la ei ne-au rămas zâmbetul, dar şi multe lecţii de viata predate cu umorul caracteristic. Tot astăzi, venim către voi cu o întrebare celebră din seria Brigada Diverse: Ce face un cetăţean cinstit, când găseşte pe stradă un portofel cu o sumă de bani în el? Răspunsurile de genul Mergem undeva şi îi numărăm, să vedem cât ne-a adus norocul sau Ne uitam să vedem dacă e pe aproape cel care l-a pierdut... ca să nu ne vadă că l-am luat nu erau conform legii nici atunci, nu sunt nici acum", scrie MAI în postarea de pe Facebook.

MAI explică faptul că, în acest moment, fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al sau se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, cu bonus întrebarea "Ce avem noi aici?".

"Răspunsul corect este asemanator ca acum 50 de ani, cu mici modificari. Dacă găsiţi pe stradă un portofel, un portmoneu, un portvizit, anunţaţi Politia la ... (nu, nu la 22.22.22), ci la 112!  P.S. Returnarea unui bun gasit, mai ales a unui portofel cu bani, este o datorie morală a oricărui cetăţean.  Nu de puţine ori, au fost pierdute sume mari de bani, necesare poate pentru tratamente medicale sau urgenţe familiale, iar acestea n-au mai fost niciodată returnate", scrie MAI.

1. postare_MA... (postare_mai.JPG)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel