Mii de membri ai unei biserici protestante, plasaţi în carantină după apariţia mai multor focare de COVID-19 în comunităţi religioase

Andreea Cosma |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Mii de membri ai unei biserici protestante din Seul au fost plasaţi în carantină, au anunţat luni autorităţile sud-coreene după apariţia unor focare de COVID-19 legate de comunităţi religioase, relatează AFP.

Până în prezent, Coreea de Sud a reuşit să ţină sub control epidemia de coronavirus printr-o strategie de testare la scară largă şi de urmărire a contactelor persoanelor infectate, fără a impune o izolare la domiciliu obligatorie.

La sfârşitul săptămânii trecute, în Seul şi provincia Gyeonggi, unde trăieşte aproape jumătate din populaţia sud-coreeană, au fost înăsprite restricţiile şi au fost interzise adunările religioase după apariţia de noi cazuri, crescând temerile legate de un posibil al doilea val al epidemiei.

În ţară au fost raportate luni 197 de noi cazuri de infectare cu COVID-19, crescând bilanţul la nivel naţional de la începutul epidemiei, în februarie, la 15.515 persoane cu coronavirus.

Este a patra zi consecutiv în care numărul infectărilor a depăşit pragul de 100, după câteva săptămâni în care numărul cazurilor a fluctuat între 30 şi 40.

Cel mai mare focar de infectări s-a înregistrat în cadrul Bisericii Sarang Jeil din Seul, condusă de un pastor conservator controversat, care este, de asemenea, o figură importantă a protestelor împotriva preşedintelui sud-coreean Moon Jae-in.

În total au fost înregistrate până în prezent 315 cazuri legate de această biserică, au declarat luni autorităţile şi circa 3.400 de membri ai acestei congregaţii au fost plasaţi în carantină.

Aproximativ unul din şase credincioşi a fost testat pozitiv pentru coronavirus, a declarat ministrul adjunct al sănătăţii, Kim Gang-lip.

O listă cu membri oferită de biserică s-a dovedit a fi "inexactă", a afirmat el, adăugând că testarea şi plasarea în carantină sunt din acest motiv "foarte dificile".

Liderul bisericii Sarang Jeil, Jun Kwang-hun, a fost unul dintre oratorii care s-au adresat miilor de protestatari care au manifestat împotriva guvernului de centru-stânga al premierului Moon, în pofida apelurilor de a se evita adunările mari din cauza coronavirusului.

Ministerul Sănătăţii şi autorităţile din Seul au depus două plângeri separate împotriva lui Jun Kwang-hun, acuzându-l că a împiedicat în mod deliberat eforturile de stopare a epidemiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel