Mihai Şora: „Nu este zadarnică ieşirea în stradă! Vine o vreme când buboiul se sparge”

Filosoful Mihai Şora, care a participat la protestul de sâmbătă seara din Bucureşti, spune că nu este zadarnică ieşirea în stradă, chiar dacă zidurile în faţa cărora se protestează nu se zguduie, dar vine o vreme când buboiul se sparge, acum este doar purulent şi mizerabil.

Mihai Şora a comentat pe Facebook cazul care a cutremurat România. "Aseară, o doamnă:
«– Nu am copii, domnule Şora, dar nu-mi pot scoate din minte suferinţa acelei fete, cum a aşteptat ea atâtea ore să fie salvată.... A aşteptat şi a sperat.»

Alături, o altă doamnă, cu un bebeluş în braţe:
«– Pe fata mea o cheamă Alexandra.»", relatează Mihai Şora pe pagina sa de Facebook.

Mihai Şora precizează că „câteva demisii nu servesc la nimic, mai ales dacă ele nu sunt decât o disimulată rotaţie a «cadrelor»".

„De aceea tot spun, oameni buni: nu este zadarnică ieşirea în stradă! Chiar dacă zidurile în faţa cărora protestăm nu se zguduie, iar urechile celor care ar trebui să audă protestele noastre sunt surde. Vine o vreme când buboiul se sparge. Acum este doar purulent şi mizerabil", încheie Mihai Şora.

Câteva mii de manifestanţi au ajuns în faţa Ministerului de Interne, sâmbătă seara, şi au strigat „Jos Guvernul hoţilor!", „Nu scăpaţi!", „Incompetenţii", "Criminalii", "Alexandra", "Nu plecăm acasă, morţii nu ne lasă". Participanţii au ţinut un moment de reculegere şi au aprins lumânări. Protestul a fost organizat pe Facebook, urmare a tragediei de la Caracal.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy