Mihai Şora, după SUCCESUL Codruței Kovesi: „Vom scăpa de cangrena numită corupţie”

Sursa foto: Facebook Mihai Șora
Sursa foto: Facebook Mihai Șora

Filosoful Mihai Şora a postat, marţi seară, pe Facebook, o fotografie în care apare alături de Laura Codruţa Kovesi şi relatează că prima lor întâlnire a avut loc în urmă cu două zile.

„Dragi prieteni, cunoaşteţi, desigur, sentimentul acela pe care îl ai când întâlneşti pentru prima oară un om, dar simţi că îl cunoşti dintotdeauna, că determinarea lui nu-ţi este străină, iar ea înseamnă deopotrivă precizie, fermitate, instinct al dreptăţii. Am întâlnit-o pe Doamna Laura Codruţa Kövesi. N-am avut nevoie – nici unul, nici altul – de prea multe cuvinte pentru a trăi o bucurie comună şi încrederea că, odată şi-odată, vom scăpa de cangrena numită corupţie, de cei care, aflaţi în funcţii publice, o întreţin sau o provoacă. Aşa arată, dragi prieteni, un binom zâmbitor şi bucuros”, a scris, marţi seară, pe Facebook, filosoful Mihai Şora, publicând şi o fotografie în care apare alături de Kovesi.

Mihai Şora precizează că fotografia a fost realizată în 22 septembrie.

„Ce nu se vede în această fotografie sunt cele trei litere din insigna de la reverul meu. Le-am studiat îndeaproape, cu o lupă de înaltă precizie, odată ajuns acasă. Ei bine, stă scris acolo „D.N.A.". Şi mai este desenată, în centru, zeiţa care ţine într-o mână balanţa, iar, în cealaltă, o sabie. Vă doresc, fireşte, să nu-i nesocotiţi vreodată nici principiile, nici vioiciunea spiritului", a mai scris filosoful.

Acesta reletează că a aflat "ceva interesant" în discuţia cu Kovesi.

„Există, în Constituţia noastră, un punct – numărul 8 – în articolul 44, car, e spune aşa: «Averea dobândită licit nu poate fi confiscată. Caracterul licit al dobândirii se prezumă» Acest «se prezumă» este special şi neliniştitor. În orice caz, nu apare în constituţia altor ţări, unde, dacă, dacă eşti întrebat de către Doamna-cu-balanţa-şi-sabia de unde ai cocotieri şi case în Brazilia, trebuie să poţi răspunde imediat, nu să o pui pe dumneaei să pornească o anchetă, să caute ani de zile şi să demonstreze, cu probe, ceea ce vede toată lumea, şi anume că eşti un hoţoman. Prezumţia de nevinovăţie are limitele ei, mai ales într-o ţară cu atâţia pasionaţi de cocotieri", a mai scris Mihai Şora.

Consiliul UE şi Parlamentul European au ajuns marţi la un acord pentru desemnarea Laurei Codruţa Kovesi procuror-şef al Parchetului European.

 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy