Mihai Fifor, răspuns pentru Moise Guran: „Este ODIOS și este profund greșit...“

Mihai Fifor, secretarul general al PSD, îi răspunde jurnalistului Moise Guran la îndemnul pe care cel din urmă l-a făcut într-un articol pe blogul personal în care susţine că "PSD trebuie ajutat să moară".

Mihai Fifor, secretarul general al PSD, reacţionează la un articol publicat recent pe blogul personal de activistul Moise Guran, în care fostul om de televiziune susţine că "PSD trebuie ajutat să moară". Fifor îl acuză pe Guran de incitare la ură şi extremism.

Acesta este articolul la care face referire Mihai Fifor: Moise Guran: Trebuie ajutat să MOARĂ

„M-au îngrozit virulența și iresponsabilitatea afirmației. Manifestarea afinităților politice este deschisă în democrație, iar libertatea de expresie e garantată, însă extremismul este periculos și – mai ales atunci când vine din partea unor formatori de opinie - naște monștri.

Extincția unui partid nu ar trebui niciodată inoculată cetățenilor. Este esența democrației ca traiectoria și soarta partidelor să fie decisă la vot, în baza unei informări corecte făcute cu sprijinul mass-media.

Fie că place tuturor celor care astăzi au spații de exprimare largi sau nu, PSD este partidul care a crescut nivelul de trai în România, partidul care a mărit exponențial salariile și pensiile, care a sprijinit antreprenoriatul și IMM-urile și care a dus șomajul la un minim istoric“, este de părere senatorul PSD Mihai Fifor.

El susține în continuare că PSD este „partidul care a crescut salariile medicilor și ale profesorilor“

„Fie că place tuturor sau nu, PSD este singurul partid de stânga din Parlament, cel care are grijă de cei care au nevoie să fie reprezentați și îngrijiți.

Este opțiunea politică a celor pentru care câteva sute de lei la salariu contează, a celor pentru care alocația contează, a celor cu dizabilități care se bazează pe indemnizația primită ca să se poată descurca de pe o zi pe alta.

Este partidul care a crescut salariile medicilor și ale profesorilor, cei pe umerii cărora stau sănătatea și educația României.

Salariul unui medic primar a crescut în guvernarea PSD de la 4880 lei în 2016, la 15.175 lei în 2019, iar salariile nete ale profesorilor au crescut cu 57,6% în ultimii 3 ani“, a mai spus Mihai Fifor în postarea sa pe Facebook.

El mai spune că PSD este „singurul partid preocupat în mod real de soarta întreprinderilor mici și mijlocii, adevărata coloană vertebrală a economiei“.

„Este odios și este profund greșit să susții, ca om de presă, că principalul partid de stânga al țării trebuie exterminat.

Acest discurs al urii este antidemocratic și periculos pentru echilibrul societal. Este o tentativă de "shaming" combinată cu propagandă, care urmărește distorsionarea realității și inducerea unui sentiment de rușine, toate menite să radicalizeze și să scindeze.

Nu doar oamenii de dreapta au voci, nevoi și drepturi în România, iar în creșterea nivelului de trai nu e nimic rușinos. Așa cum nu e nimic rușinos în nevoia de reprezentativitate și sprijin social a categoriilor vulnerabile“, mai arată Mihai Fifor.

Totodată, secretarul general al PSD spune că incitarea la ură și extremism nu îîi „face cinste“ fostului om de televiciune.

„Domnule Moise Guran, incitarea la ură și extremism nu vă face cinste. Fiți profesionist, informați-vă cititorii cu fapte dovedite și lăsați-i să decidă singuri, la vot, cine să îi reprezinte și să îi sprijine. Lăsați-i să deceleze singuri care sunt aceia care fac politică pentru oameni, care sunt aceia care au înțeles scopul unei bune guvernări și responsabilitatea pentru destinul țării - care, să știți, nu ar trebui niciodată să fie ura, exterminarea sau moartea“, conchide Mihai Fifor.

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy