Mihai Fifor îl CONTRAZICE pe Marcel Ciolacu: „Avem majoritate şi nu va trece moţiunea”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Senatorul PSD Mihai Fifor a declarat că partidul nu şi-a pierdut majoritatea în Parlament, astăzi fiind doar o problemă de prezenţă în sală, în contextul în care au fost 26 de social-democraţi absenţi.

„Eu vreau să văd prezenţa, lista de prezenţi. E foarte posibil să nu fi fost toţi colegii în sală. Asta nu înseamnă că nu mai avem majoritate. De ce să îşi dea premierul demisia? Dar de unde ştiţi că nu mai are majoritate? Haideţi să vedem câţi absenţi am avut. Nu am avut toţi oamenii prezenţi în sală, sau am avut oamenii, dar nu au avut cartelele la ei. Eu vorbesc despre ce am avut azi în plenul reunit. Nici 194 nu reprezintă nici pe departe 233 cât au nevoie să treacă moţiunea. Vă spun că avem majoritate şi nu va trece moţiunea. E foarte posibil să nu fi avut cartele de vot la dânşii", a afirmat Mihai Fifor, miercuri, după votul respingerii ordinii de zi a plenului reunit.

„Eu ştiu că avem undeva 204 de parlamentari. Nu vă faceţi probleme. Noi ne dorim ca această moţiune să fie supusă votului, pentru că dorim odată să închidem bâllciul acesta. Am văzut că nu se doreşte nici pe departe lucrul acesta. Am văzut că PNL nu lucrează sâmbăta, nici Pro România", a completat Fifor.

Citește și Ciolacu CONFIRMĂ că, matematic, PSD a pierdut majoritatea

Acesta a adăugat că PSD nu îşi face probleme la moţiunea de cenzură, precizând că social-democraţii vor să fie votată mai repede moţiunea.

„Vor veni la vot în momentul în care trebuie. Da se activează printr-o cartelă care de obicei stă la grup. PSD nu îşi face probleme pentru această moţiune. Tot ce dorim e ca aceşti colegi ai noştri să supună moţiunea la vot. Noi ne doream ca sâmbătă să închidem şi să continuă normal activitatea Parlamentului. Nu e nici prima, nici ultima dată, când unii colegi nu reuşesc să voteze cum trebuie. Pur şi simplu greşesc. Noi am vrut să vedem prezenţa la vot. Cu aceşti 26 de absenţi o să discutăm şi o să vedem când avem nevoie. Noi am cerut să venim cât mai repede cu această moţiune, pentru că suntem oameni responsabili. Eu înţeleg că PNL nu doreşte să guverneze", a conchis Fifor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel