Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român: Sportivii sunt din ce în ce mai motivaţi, pentru că medaliile vor fi răsplătite mai bine

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român: Sportivii sunt din ce în ce mai motivaţi, pentru că medaliile vor fi răsplătite mai bine / Fotografie creată de Anthony, de la Pexels
Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român: Sportivii sunt din ce în ce mai motivaţi, pentru că medaliile vor fi răsplătite mai bine / Fotografie creată de Anthony, de la Pexels

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a afirmat, joi, că sportivii români au atras atenţia şi susţinerea Guvernului prin performanţele obţinute în ultima vreme, fiind totodată mult mai motivaţi pentru că medaliile vor fi răsplătite mai bine.

"Eu cred că rezultatele din ultima perioadă au contribuit decisiv la această susţinere şi atenţie şi din partea Guvernului. Îi mulţumesc şi pe această cale prim-ministrului Nicolae Ciucă pentru ceea ce a făcut pentru sportul din România. Am avut ocazia să văd că sportivii sunt mult mai motivaţi, îşi doresc mult mai mult să câştige medalii, tocmai pentru că aceste medalii vor fi răsplătite mai bine în România", a declarat Covaliu la Casa Olimpică.

 

Sportivii deja se pregătesc pentru Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024



El a precizat că deja au început emoţiile pentru calificarea sportivilor la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024, şi că performanţele din ultima perioadă contribuie la acumularea punctelor care asigură prezenţa la competiţia supremă.

"Cred că toată lumea poate spune că sportul românesc este pe val, sunt rezultate foarte bune, şi la canotaj, şi la nataţie, şi la scrimă, şi la canoe prin Cătălin Chirilă, la judo, la lupte, ieri Alin Alexuc a câştigat o medalie de bronz la Campionatul Mondial. Sunt rezultate foarte bune care nu vin peste noapte, au în spate o muncă, o susţinere, un plan, un program în strategie şi sunt absolut convins că aceste rezultate vin într-un moment foarte bun.

Deja punctele câştigate contribuie la calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. Deja sunt emoţii pentru Paris la fiecare campionat mondial sau european, pentru că rezultatele înseamnă puncte, înseamnă clasări mai bune pe un tablou competiţional, şi normal că aceste rezultate ajută în obţinerea performanţelor şi ne aduc mai aproape de medalii", a completat Covaliu conform Agerpres.

 

Preşedintele COSR, felicitări speciale pentru înotătorul David Popovici



Preşedintele COSR a transmis şi un mesaj de felicitare înotătorului David Popovici, care joi împlineşte vârsta de 18 ani: "Este o zi foarte importantă pentru un sportiv foarte important pentru noi, un sportiv care a reuşit să producă acel val de care sportul din România avea nevoie. Toată lumea a început să vorbească despre sport, sunt mai multe cereri din partea copiilor şi părinţilor pentru a veni la sport, înotul este un sport care ajută indiferent de vârsta pe care o ai.

Mesajul meu pentru David este: 'La mulţi ani, David! Ceea ce ai reuşit până acum să fie doar începutul şi, aşa cum ai spus, continuă să te distrezi, să o faci aşa cum ai făcut-o până acum. Vei reuşi performanţe mult mai mari şi sunt absolut convins că această competiţie pe care ai creat-o cu tine este cea mai importantă şi în felul acesta vei ajunge acolo unde îţi doreşti'".

Sportivii români de la Jocurile Olimpice vor beneficia de un program special de nutriţie

 

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a încheiat joi un parteneriat cu Herbalife, prin care sportivii români aflaţi în cursele de calificare la Jocurile Olimpice vor beneficia de un program special de nutriţie.

"Acest parteneriat vine într-un moment foarte bun pentru sportivii din România, după rezultatele foarte bune pe care le-au obţinut în această vară. Mai ales că aceste rezultate aduc cu sine punctele necesare pentru calificarea la Jocurile Olimpice.

Această calificare a început, aceste rezultate contează pentru calificarea la Jocurile Olimpice şi aceste rezultate nu au venit pe neaşteptate, au fost construite, susţinute, în baza unei strategii pe care am implementat-o împreună cu tot stafful COSR.

Este vorba şi de un parteneriat din punct de vedere al educaţiei alimentaţiei, al nutriţiei, vom avea sportivi mai performanţi, vom asigura suportul de vitamine şi minerale astfel încât participarea în competiţie să crească", a mai spus Covaliu.

Directorul regional al Herbalife, Romeo Căzănescu se bucură că prin acest parteneriat este alături de sportivii români

 

"Mă bucur că suntem în aceeaşi familie cu COSR, înţeleg cât de mult contează efortul sportivilor. Credem că performanţa sportivă trebuie susţinută de o nutriţie adecvată. Prin acest parteneriat suntem alături de sportivi cu o gamă specifica lor, pentru că au nevoie de o nutriţie adecvată în timpul antrenamentelor dar şi după".

Preşedintele clubului de fotbal Farul Constanţa, Gheorghe Popescu, a afirmat că performanţa din ultima perioadă a echipei pregătite de Gheorghe Hagi se datorează într-o oarecare măsură şi parteneriatului cu Herbalife.

"Noi am furat startul, suntem în această colaborare de şapte ani şi cred că performanţa clubului nostru din ultimul timp este legată de această colaborare. Actualii sportivi sunt extrem de norocoşi că au parte de o nutriţie adecvată. Generaţia noastră nu a avut parte de un asemenea program de nutriţie şi mă gândeam unde am fi ajuns dacă am fi avut parte de aşa ceva", a declarat Gheorghe Popescu.

La evenimentul de la sediul COSR au mai participat canotorii Ionela Cozmiuc, Marius Cozmiuc şi Sergiu Băjan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel