Microbuz plin cu români, accident în Austria. Șoseaua a fost acoperită brusc cu gheață

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Un microbuz românesc a fost implicat într-un accident în Austria, după ce o altă mașină a intrat în partea din spate. În acest weekend au fost foarte multe accidente rutiere în Austria din cauza condițiilor meteo imprevizibile. 

În după-amiaza zilei de sâmbătă, 20 aprilie, regiunea Attergau din Austria a fost scena unui lanț de accidente rutiere provocate de condițiile meteo imprevizibile. Mai multe persoane au fost rănite și s-au înregistrat pagube materiale semnificative.

Accidentele au avut loc după ce o depunere bruscă și densă de lapoviță s-a transformat într-un strat subțire de gheață, modificând astfel condițiile carosabilului. Șoferii, care își schimbaseră deja anvelopele de iarnă cu cele de vară, au fost luați prin surprindere de această schimbare bruscă a vremii.

Potrivit unui comunicat al poliției austriece, incidentele s-au produs pe autostrada A1 Westautobahn, pe tronsonul dintre St. Georgen im Attergau (districtul Vöcklabruck) și Salzburg. În total, între orele 13.00 și 19.00, în această zonă au avut loc 11 accidente, implicând diverse vehicule.

În microbuzul implicat în accident călătoreau 8 români

 

Într-unul dintre aceste accidente, un autoturism condus de un șofer german în vârstă de 58 de ani, care călătorea alături de soția sa, a intrat în coliziune cu partea din spate a unui microbuz condus de un român de 39 de ani. Microbuzul transporta opt pasageri, toți de naționalitate română.

Atât autoturismul cât și microbuzul au suferit avarii importante. Cu toate acestea, din fericire, nimeni nu a fost rănit grav.

Șoferul german și soția sa, deși nu au fost răniți în urma coliziunii, au fost transportați cu ambulanța la spitalul Salzkammergut Klinikum Vöcklabruck pentru verificări suplimentare. Amândoi au putut părăsi spitalul în aceeași seară.

„Celălat șofer și pasagerii nu au fost răniți în urma accidentului”, a mai transmis poliția austriacă.

 

--------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel