Microbuz cu pasageri, oprit la frontiera României. Șoferul, amendat cu 7.000 de lei

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Poliţiştii români de frontieră, din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit, ascunse într-un microbuz, 25.000 ţigarete de contrabandă, pe care un cetăţean moldovean a încercat să le introducă în România, cu scopul comercializării pe piața neagră.

În data de 10 martie, în jurul orei 12.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, B.V, cetăţean moldovean, în vârstă de 34 de ani, într-un microbuz înmatriculat în România, cursă regulată Chişinău-Suceava.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, iar echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, sub scaunele pasagerilor şi în podeaua microbuzului, cantitatea de 25.000 de ţigarete (1.250 de pachete), cu timbru de acciză R. Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării, în vederea continuării cercetărilor, a întregii cantități de bunuri descoperite, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 7.000 de roni.  Totodată, a fost aplicată măsura de nepermitere a intrării în România pentru o perioadă de cinci ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel