Microbuz blocat în Germania. Șoferul român, acuzat că facilita transport, teste și contracte de muncă false

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Poliția federală a deschis o anchetă împotriva unui român de 32 de ani, suspectat de trafic de persoane. Șoferul român de microbuz asigura „pachete de călătorie“, asigurând nu doar transportul, ci și teste și contracte de muncă false.

Bărbatul a fost oprit săptămâna trecută când conducea Mercedes Sprinterul său înmatriculat în Moldova pe autostradă, în apropiere de Kodersdorf. Împreună cu el, intraseră în țară o femeie (34 de ani) și cinci bărbați din Moldova (între 33 și 53 de ani).

Întrebați despre destinația lor și, mai ales, despre scopul călătoriei, toți s-au contrazis mai mult sau mai puțin. La început, de exemplu, au spus că vor merge în Olanda pentru a munci. Cu toate acestea, niciunul dintre călători nu cunoștea o adresă, cu atât mai puțin numele unui angajator. De fapt, tânăra de 34 de ani și patru dintre compatrioții săi doreau să lucreze, dar în Germania, și fără permis.

S-a dovedit că tânărul român de 32 de ani a organizat călătoria și a alcătuit un "pachet de călătorie" în acest scop. Acest pachet includea certificate de testare Coronavirus falsificate și contracte de muncă fictive.

Pe lângă acuzațiile de presupusă încălcare a Legii privind reședința, au fost depuse și acuzații de suspiciune de falsificare de documente în acest sens.

Între timp, femeia și cei patru bărbați care au intrat în țară fără permisiune au fost expulzați înapoi în Polonia. Cel de-al cincilea cetățean moldovean este tatăl contrabandistului, în vârstă de 53 de ani. El nu făcuse decât să-și însoțească fiul, informează poliția federală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel