Messenger Rooms, nouă opțiune lansată de Facebook pentru apelurile video

Eva Anton |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Facebook anunță lansarea Messenger Rooms, apeluri video de grup, și alte noi opțiuni care vor fi disponibile pe platformele companiei.

În ultima perioadă, cererea pentru conținut video transmis în timp real a fost tot mai mare, arată compania, într-un comunicat. În zonele cele mai afectate de COVID-19, apelurile video pe Messenger și WhatsApp au fost mai mult decât duble, iar numărul de vizionări al videoclipurilor transmise pe Facebook Live și Instagram Live a crescut semnificativ în martie.

Apelurile video Messenger Rooms pot fi create prin intermediul Messenger sau Facebook, iar cei care le găzduiesc pot invita pe oricine să participe, chiar dacă nu au un cont de Facebook. În curând, acestea vor permite participarea a pâna la 50 de persoane simultan, fără o limită de timp.

Prin Messenger Rooms, oamenii pot găzdui petreceri, cluburi de carte sau, pur și simplu, întâlniri de pe canapea cu prietenii. Aceștia pot începe un apel video prin Messenger Rooms și îl pot distribui pe Facebook, în Noutăți, Grupuri sau Evenimente, astfel încât să fie cât mai ușor pentru participanți să se alăture. În curând, acest tip de apel video va putea fi creat și din Instagram Direct, WhatsApp și Portal.

Ce aduce nou Messenger Rooms

 

Atunci când prietenii sau comunitățile unui utilizator crează apeluri video folosind Facebook Rooms și sunt deschise pentru el, acesta le va putea vedea pe Facebook, având astfel posibilitatea de a descoperi noi lucruri pe care le poate face și oameni cu care poate petrece timp. Iar când o persoană primește o invitație să se alăture unui apel, poate să facă acest lucru de pe telefon sau computer, fără să fie nevoie să descarce ceva pentru a începe.

Pe lângă efectele AR disponibile pe Messenger, precum clasicele urechi de iepure, Facebook va introduce noi efecte care au la bază AI pentru a îmbunătăți experiența apelurilor video realizate pe Messenger de pe telefonul mobil. Pe lângă acestea, compania anunță și fundaluri 360 care îi transpun pe utilizator în spații extraordinare. Vor exista 14 noi filtre cu lumină de atmosferă, alături de noi efecte AR care vor permite utilizatorilor să își sărbătorească ziua de naștere sau să se alăture unui camping cu prietenii, de acasă.

În dezvoltarea Messenger Rooms, siguranța și confidențialitatea au fost prioritare. Facebook nu vizionează și nu ascultă apelurile, iar persoana care inițiază apelul controlează cine se poate alătura apelului, pentru cine este vizibil și dacă acesta este deschis altor participanți sau nu. Aceasta trebuie să fie prezentă pentru ca apelul să poată începe și poate oricând să scoată participanți din conversație.

Ce când poate fi folosită aplicația

 

Messenger Rooms va fi disponibilă începând de săptămâna aceasta în unele țări, urmând ca în perioada următoare să fie extinsă și pentru celelalte.

Apelurile video pe WhatsApp reprezintă o altă modalitate de a păstra legătura cu cei aflați la distanță. În curând, utilizatorii vor putea să se bucure de apeluri de grup, de voce și video, cu până la 8 participanți. La fel ca până acum, apelurile sunt securizate prin criptare end-to-end, așa că nimeni nu poate să citească sau să asculte conversatiile private, nici măcar WhatsApp.

Facebook Live și Instagram Live, folosite pentru sesiuni de sport, lecții de gătit, și multe altele, primesc acum noi funcții. “Live With” va fi din nou disponibilă, astfel că utilizatorii vor putea adăuga încă o persoană în video-ul lor live, indiferent unde se altă aceasta. În acest fel, aceștia pot invita speakeri, pot realiza un interviu cu un expert dintr-un anumit domeniu sau pot găzdui un live alături de un prieten. Utilizatorii pot adăuga acum un buton pentru donații în transmisiunile live, în toate țările în care strângerile de fonduri pentru organizații nonprofit sunt disponibile. Acum este mai ușor pentru utilizatori să acceseze conținutul video transmis live, să îl urmărească sau să îl asculte de oriunde. Cei care au date mobile limitate sau nu au cea mai bună conexiune au acum opțiunea de a asculta conținutul, fără să urmărească și clipul video. În plus, pentru cei care nu au un cont de Facebook, cele mai mult dintre videoclipurile live distribuite public sunt acum disponibile și pe web, iar unele dintre pagini pot oferi un număr de telefon fără taxă, care le permite utilizatorilor să asculte conținutul audio folosind orice telefon.

Alte opțiuni

 

Pe Instagram utilizatorii pot urmări clipuri video live și pot adăuga comentarii la acestea de pe desktop. La scurt timp după începerea live-ului, utilizatorii vor putea să salveze clipurile video pe IGTV, astfel încât să fie disponibile mai mult decât cele 24 de ore la care este limitat conținutul distribuit pe Stories și să fie mai ușor de găsit.

În curând, utilizatorii vor putea să intre live din Portal pe pagini și grupuri de Facebook. Aplicația Facebook Live de pe Portal deja le permite acestora să transmită live pe profilurile lor, dar începând de luna aceasta vor putea să distribuie conținutul și către comunitățile lor. Indiferent că transmit un tutorial de make-up, de gătit sau o conversație cu un prieten, camera inteligentă disponibilă, care folosește AI, se asigură că încadrarea este perfectă, astfel încât ei să se poată concentra pe ceea ce fac.

Messenger Kids se extinde la nivel global și primește noi opțiuni. Messenger Kids îi ajută pe cei mici să păstreze legătura cu prietenii și familia într-un mediu distractiv, sub supravegherea părinților. Facebook a început extinderea aplicației gratuite pentru apeluri video și mesaje în peste 70 de țări și adăugarea de noi opțiuni prin care părinții îi pot ajuta pe cei mici să rămână în contact cu prietenii lor.

Pentru a-i ajuta pe oameni să stabilească relații, Facebook anunță o nouă opțiune pentru Facebook Dating, prin care pot invita pe cineva la o întâlnire virtuală. Dacă invitația este acceptată, utilizatorii încep o conversație video în Messenger pentru a se cunoaște mai bine. Această opțiune va putea fi accesată în lunile următoare în toate țările în care Facebook Dating este disponibil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel