Mesajul unui viitor magistrat: Faceți un legământ că nu o să acceptați numiri în guverne compromise politic

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Un absolvent al Facultății de Drept din Iași transmite un mesaj clar guvernului PSD, dar și rectorului Tudorel Toader, fost ministru al Justiției.

Silvian-Emanuel Man, președintele Ligii Studenților, le cere colegilor lui să nu facă compromisuri:

„Faceți un legământ cu voi înșivă că nu o să trăiți din pensii speciale, că nu o să acceptați numiri în guverne compromise politic, că nu o să vă folosiți întreaga tinerețe și știință împotriva intereselor poporului român”.

Acesta este cunoscut ca fiind un militant pentru independența justiției. În plin scandal cu așa zisa reformare a justiției, el i-a cerut lui Tudorel Toader să își dea demisia din funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

„În orice situație veți fi puși în cariera juridică, să spuneți adevărul. După 30 de ani de la Revoluție, e ciudat că tot foștii comuniști și fiii lor sunt cei care fac astăzi legi, iar alții ajung să judece în diverse instanțe constituționale, complici cu cei care trebuie să fie de fapt în spatele gratiilor. Oare după 30 de ani, atât merită poporul român? Noi nu vă propunem să jurați, dar fiecare în parte, în inimile voastre, să faceți un legământ cu voi înșivă - că nu o să trăiți din pensii speciale, că nu o să acceptați numiri în guverne compromise politic, că nu o să vă folosiți întreaga tinerețe și știință împotriva intereselor națiunii române și ale poporului român, că nu o să vă faceți părtași cu cei care de 30 de ani fură din această țară, că nu o să ascultați ordine de la oameni politici, sau mai știm noi, orice altă persoană care ar putea să vă influențeze, că nu o să luați mită...”, a spus viitorul magistrat colegilor lui, potrivit Digi24.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel