Mesaj viral despre românii care pleacă la muncă în Germania: Pentru cei 'ÎNGRIJORAȚI'. În acest an e posibil să fie ALTFEL

Narcis Popa |
Data publicării:

Un român care cunoaște situația românilor care pleacă la muncă în agricultură în Germania a transmis un mesaj pentru cei "îngrijorați" de plecarea acestora. 

"Pentru cei îngrijorați de soarta românilor ajunși în Germania la munci agricole de sezon, în lunile aprilie și mai. Fermierii germani care au platit și biletele de avion i-au asteptat personal la aeroport cu microbuze pentru a-i duce "pe plantatie". Fiecare fermier a preluat doar un grup mic de lucratori, urmand sa mai preia cativa si din alte zboruri in urmatoarele zile. A avut loc doar un control medical sumar pe aeroport privind existența simptomelor.Toti ar fi trebuit sa aiba certificat medical din Romania privind testarea Covid-19 după cum probabil a fost înțelegerea cu autoritățile romane. Grupul va intra în carantină 14 zile la locul de munca fără a lua contact cu alti lucrători și fără a părăsi "plantatia" de sparanghel. Munca în agricultură este grea în orice parte a lumii și nu este plătită rău aici în Germania, însă să nu va imaginati ca vor rămâne cu mii de Euro după doar două luni de muncă. Oricum sunt mult mai bine plătiți decat in alte parti. In conditii normale isi platesc singuri deplasarea si li se poate retine cazare si masa, cca 500-800 Eur pe luna, funcție de angajator.

In acest an, din cauza situației și a lipsei lucrătorilor din Polonia, este posibil să fie totul altfel. In ceea ce priveste "întoarcerea" în Germania, vi se pare cumva ca sunt aceeași oameni pe care i-am văzut inghesuindu-se la frontiere? Sau doar oameni simpli care vor sa munceasca pamantul chiar si in Romania? Cine a distrus agricultura si silvicultura in Romania? Si sa va ganditi bine inainte de-a raspunde in graba: interesele straine. Oare interesele personale ale politrucilor de toate culorile nu au jucat niciun rol? De ce nu sunt sprijiniti cu adevărat si producătorii romani? Fermierii germani au pus presiune pe politicieni, ca urmare au fost deschise temporar granitele lucratorilor sezonieri. Pana sa reajunga România la nivelul Germaniei, macar la nivelul agriculturii, trebuie să se schimbe multe mentalități și vechi metehne, căci nu as vrea sa le denumesc altfel. Ramaneti cu bine și sănătoși. Sărbători de Paste fericite și liniștite alături de cei dragi!", este mesajul care a fost distribuit pe rețelele de socializare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel