Mesaj controversat împotriva medicilor: "Au fost complici. Când luau bancnota de 50 nu s-au revoltat? Suntem mici și lași"

Narcis Popa |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

În vreme ce în toate țările europene sunt acțiuni de mulțumire pentru munca depusă de medicii care își riscă viața în lupta cu coronavirusul, în România un mesaj împotriva "halatelor albe" a devenit viral și este distribuit masiv pe rețelele de socializare. Mesajul spune că medicii români s-au revoltat abia acum, nu și înainte de epidemie, pentru că de această dată este vorba și despre viața lor, nu doar a pacienților. Autorul anonim al mesajului spune că medicii s-au complăcut anterior în această situație, dar nu și când se măsluiau achiziții de aparatură, nu și când o bancnotă dată lor le schimba comportamentul.  

Redăm mai jos mesajul integral:

"Vă e milă de cadrele medicale infectate cu Coronavirus? Mai gândiți-vă. Îi auziți pe medici cum strigă și plâng că nu au măști, dezinfectat și costume? Medicamente și aparatură? Dar până acum au avut? I-ați auzit strigând, timp de 30 de ani, când pacienții trebuiau să aducă de acasă la spital paracetamol, spirt și vată? Când o bancnotă de 50 făcea să ai parte de o îngrijire decentă? Când bolnavii primeau în saloane o mâncare demnă de Gulagul lui Stalin? Când pacienții erau umiliți și lăsați să agonizeze pe holurile UPU? Când se măsluiau achizițiile de aparatură și dezinfectanți? Când bacteriile din spitale îi infectau pe pacienți și chiar pe medici? Medicii urlă acum pentru că de data asta e chiar despre viața lor. Nu a pacienților. E viața lor în pericol. A familiilor lor. A copiilor, a părinților lor. Au făcut scandal când Beuran incendia oameni pe masa de operație? Nu. Au dat cu ștampiluțele pe hârtia care-l apăra pe călău. Au ieșit public vreodată să denunțe comportamentul abuziv al profesorilor universitari care se comportă ca niște dumnezei cu studenții și medicii rezidenți? Medicii care urlă acum au denunțat vreodată public sistemul de șpagă și pile din Sănătatea românească? Prea puțini. Ba chiar mulți s-au folosit de el ca să primească un loc într-un spital. Au tăcut. Medicii de la Suceava, aduși cu forța de acasă, bolnavi de Coronavirus, s-au opus? Nu. De frică. Să nu-și piardă jobul. Acum își pot pierde viața. Frica ne-a adus aici. Lașitatea. Au făcut scandal medicii de la Suceava acum, când o colegă, cu Covid 19, era ținută fără mâncare, în timp ce Gheorghe Flutur era internat la rezervă de lux? Nu. Ăștia suntem. Mici. Fricoși. Lași. Mulți medici și asistente se vor mai îmbolnăvi de Coronavirus în România. Mi-aș da zile din viață să nu se întâmple. Nimeni nu merită asta. Există și medici buni, eroi. Mulți. Cunosc personal. Dar nu pot să nu mă gândesc că e și vina lor, a medicilor, care 30 de ani au tăcut, au fost complici la sistemul de abatoare al Sănătății românești. Sper ca ce li se întâmplă acum să-i trezească, să vadă că frica și lașitatea ucid pe termen lung. E timpul să ne trezim," se arată în mesajul distribuit masiv pe rețelele de socializare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel