Menajeră oprită la graniţa României. Avea bijuterii furate de la o familie din Franţa

Andreea Cosma |
Data publicării:
sursa foto: Politia de Frontiera
sursa foto: Politia de Frontiera

O menajeră din Republica Moldova, bănuită că în Franța a furat bijuterii în valoare de 200.000 de euro de la o familie de turci, a fost prinsă la Albița de polițiștii de frontieră români. Femeia a încercat să treacă granița având asupra ei aproape un kilogram de aur.

Incidentul s-a produs în noaptea de marți spre miercuri la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa. Polițiștii de frontieră au descoperit în bagajele femeii 910 grame de aur, trei ceasuri din metal prețios și suma de 4.340 de euro.

Obiectele fuseseră ascunse în cutii cu cremă de mâini şi în recipiente cu ulei de motor.

Polițiștii au făcut verificări în baza de date și au aflat că femeia de 37 de ani este suspectă în cadrul unui mare furt făcut în Franța.

„În data de 10 august a.c., în jurul orei 22.40, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, V.C., cetățeană a Republicii Moldova, în vârstă de 37 de ani, pasageră într-un microbuz înmatriculat în R. Moldova. Pe timpul cercetărilor efectuate poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că femeia era suspectă în cazul unui furt de bijuterii în valoare de 200.000 de euro, din Franţa. Aceasta a declarat că a sustras bijuteriile din casa unor cetăţeni turci la care femeia fusese angajată ca menajeră, cu intenţia de a le valorifica, întrucât aceştia datorau concubinului femeii suma de 20.000 de euro”, au anunțat polițiștii de frontieră.

Bijuteriile și banii au rămas la polițiști. Femeia este anchetată într-un dosar de contrabandă sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel