Meleşcanu NU RENUNŢĂ: "Azi prezint acţiunea în INSTANŢĂ"

Andreea Cosma |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Președintele Senatului, Teodor Meleșcanu, a anunțat că va prezenta, luni, acțiunea în instanță pentru excluderea sa din ALDE. El a adăugat că se va supune deciziei Curții Constituționale, dacă PNL și Călin Popescu Tăriceanu vor contesta numirea sa în funcția de președinte al Senatului.

„În cursul zilei de astăzi va fi prezentată acțiunea în instanță.”, a afirmat Meleșcanu, întrebat despre acțiunea în instanță anunțată după excluderea sa din ALDE.

El a afirmat că se va supune deciziei CCR, dacă PNL și Călin Popescu Tăriceanu vor contesta numirea sa în funcția de președinte al Senatului.

„Vă spun foarte direct că asemenea lucruri nu se rezolvă aici, vom găsi modalitățile de rezolvare în altă parte. Nu la un alt partid, ci oriunde există Justiție. Dacă se ajunge la Curte, ne supunem Curții Constituționale, care are dreptul să decidă”, a spus Meleșcanu, întrebat despre sesizările PNL și ale lui Călin Popescu Tăriceanu la CCR.

Citeşte şi: Marinela Mititelu: Florin Iordache ŞUŞOTEA pe ÎNTUNERIC cu şeful CCR, în spatele mini-studioului

ALDE anunță oficial că, în ședința de vineri a Biroului Politic Executiv, s-a luat decizia de a-i exclude pe Teodor Meleșcanu, Graţiela Leocadia Gavrilescu, Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu, adică cei care au acceptat funcții în Senat, respectiv Guvern, din partea PSD.

Totodată, fostul președinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a anunțat decizia de a sesiza la CCR alegerea lui Teodor Meleșcanu, deoarece modul modul în care a fost ales Teodor Meleşcanu la şefia Senatului încalcă regulamentul de funcţionare a forului legislativ.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel