Meleşcanu, după cozile de la vot din diaspora: Ne-am atins limitele. Nu putem vorbi de umilinţă

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat că nu-și  reproşează nimic cu privire la organizarea alegerilor europarlamentare şi a referendumului pe justiţie în străinătate.

 

 “Ne-am atins limitele pe care putem noi să le asigurăm în materie de voturi în străinătate. Sigur sunt şi alte ţări, am trecut pe lângă Ambasada Poloniei, se stătea două ore şi jumătate la coadă. Dar în mod evident în zonele unde sunt grupaţi foarte mulţi români nu poţi să faci faţă prin consulate sau două, trei circumscripţii să satisfaci cererile tuturor. De aceea, din punctul meu de vedere, este nevoie o nouă legislaţie pentru votul în străinătate, de ce nu şi pentru românii din ţară, indiferent în ce formă, că e vorba de format electronic sau de vot prin corespondenţă. Este nevoie pentru că noi nu avem nici resursele materiale nici umane pentru a acoperi zonele în care există majorităţi compacte între români.(...)

Nu putem vorbi de umilinţă când în marea majoritate a locurilor s-a desfăşurat în condiţii ... cu, repet, o presiune foarte mare din cauza participării foarte largi. Nu cred că am ce să îmi reproşez, văd însă nevoia de a găsi o soluţie pentru ca aceste lucruri să nu se mai pună în cârca ministerului de externe şi a ministrului de externe pentru că este total incorect. Ideea de a crede că cineva este umilit pentru că stă o oră sau două ore ca să voteze nu se potriveşte deloc, dimpotrivă. Înseamnă că într-adevăr spiritul civic şi cel puţin în condiţiile actuale s-a exprimat foarte clar de către oamenii care au mers la vot indiferent de dificultăţile pe care le-au avut”, a mai declarat Meleşcanu la antena 3.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel