Decizie-șoc în dosarul în care Teodor Meleșcanu este acuzat că și-a făcut fiul consul la Strasbourg

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Dosarul în care actualul preşedinte al Senatului, Teodor Meleșcanu, a fost reclamat că şi-a numit fiul vitreg consul la Strasbourg a fost clasat de Parchetul General.

Magistrații Parchetului au decis, astăzi, clasarea cauzei, anunță Realitatea PLUS. În dosar era începută urmărirea penală in rem, de mai bine de un an pentru un presupus abuz în serviciu și conflict de interese. Teodor Meleşcanu, fost ministru de Externe la vremea denunțului, a fost reclamat la Parchet de Vasile Popovici, fost ambasador al României în Maroc şi Portugalia, pentru că şi-a numit fiul vitreg consul general la Strasbourg.

Vasile Popovici, profesor la Universitatea de Vest din Timișoara, a scris în plângerea penală depusă la Parchet că nu a fost numit el în acest post, deşi a câştigat un concurs în decembrie 2016. În schimb, Sorin-Adrian Pîrvulescu, fiul vitreg al lui Teodor Meleşcanu, a fost numit consul la Strasbourg de către Guvern, sub semnătura fostului ministru de Externe, care la vremea aceea era nimeni altul decât tatăl său vitreg.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel