Departamentului de Stat al SUA: Corupția subminează instituțiile democratice și promovează influența nocivă a adversarilor

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

 

Teodor Meleșcanu și secretarul american de Stat Mike Pompeo au discutat despre problemele corupției din România. Informația se regăsește în comunicatul Departamentului de Stat al SUA, dar nu și în comunicatul MAE român,anunță realitatea tv.

Cei doi au mai discutat despre importanța eforturilor României în lupta împotriva corupției care îi subminează instituțiile democratice și promovează influența nocivă a adversarilor”, se precizează un comunicatul Departamentului de Stat al SUA. 

Poziția administrației Trump reprezintă o lovitură pentru Liviu Dragnea, care spunea că între discursul critic al ambasadei și cel de la Washington există diferențe.

”Relaţia cu Statele Unite este una bunicică, nu bună, e bunicică. A noastră, în sensul că din partea noastră este foarte bună, din partea lor e bunicică. Adică Ambasada Americii de aici are un anumit mesaj, un anumit discurs şi o anumită abordare, administraţia de acolo se pare că are altă abordare. Dar când se trage linie, avantajele concrete pentru România, din punct de vedere economic şi strategic, nu sunt foarte mari. În schimb, pentru noi SUA reprezintă o garanţie uriaşă de securitate cu care nu avem voie să ne jucăm”, a declarat Liviu Dragnea.

 Dar,  în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe de la București nu se menționează discuția despre corupția din România.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel